A Fujitsu csúcsteljesítményre hangolja mobil munkaállomásait

forrás Prim Online, 2008. augusztus 28. 11:32

A Fujitsu Siemens Computers következő generációs mobil munkaállomásai új mércét állítanak a felső kategóriás szegmensben. A CELSIUS H sorozat nagy kapacitású és nagy teljesítményű rendszerei a különleges számítógépes teljesítményt és kiváló grafikus képességeket igénylő ágazatok – pl. grafikus, műszaki vagy webes tervezés, ipari formatervezés és építőipar – felhasználóinak készültek.

Az új CELSIUS H265 és CELSIUS H270 munkaállomás-modellek csúcsteljesítményéhez az Intel® Centrino® 2 processzortechnológia is hozzájárul. Mindkét gép a legújabb kétmagos Intel® Core™2 processzorral dolgozik. A még nagyobb teljesítmény érdekében a CELSIUS H270 opcionálisan Intel® Core™2 Extreme vagy az idén ősszel megjelenő négymagos Intel® Mobile processzorokkal is konfigurálható. A CELSIUS H sorozat számára még az építőiparban és a tervezésben használatos, nagy grafikus teljesítményt igénylő 3D alkalmazások futtatása sem jelent problémát. A CELSIUS H270 a piac első négymagos processzorral szerelt 15 hüvelykes mobil munkaállomása.

A 32 CUDA Parallel Computing processzormaggal ellátott, fejlett NVIDIA Quadro FX 770M grafikus vezérlő felső kategóriás grafikus képességeket nyújt, az 1680x1050 képpontos (WSXGA+) vagy 1920x1200 képpontos (WUXGA), 15,4 hüvelykes kijelző pedig kiváló minőségű képet garantál. Nem véletlenül, hiszen a megcélzott szegmens felhasználói teljes egészében szeretnék viszontlátni kreatív munkájuk eredményét a képernyőn. Az opcionális blue ray meghajtóval HD képminőség is elérhető.

Csatlakozás mindenek felett: CELSIUS H – valódi mobil teljesítmény

A CELSIUS H a nagy teljesítményigényű felhasználók nagy teljesítményű segítőtársa. A gép mindössze 3 kg súlyú, és a többi mobil munkaállomáshoz képest rendkívül könnyen kezelhető. Integrált nagy sebességű UMTS, WLAN és Bluetooth technológiái hozzáférést nyújtanak a céges adatokhoz, az e-mailhez és természetesen az internethez – bármilyen európai helyszínről. Ráadásul a rendszergazda mindig kéznél van, mivel a legújabb Intel® vPro technológia a távoli karbantartást és problémamegoldást is támogatja.

A sokféle illesztőfelületnek – USB‑ és eSATA‑portoknak, DVI, soros és párhuzamos interfésznek – köszönhetően a CELSIUS bármikor, bárhol és bárhova csatlakoztatható. A DVI Dual Link kimenet a 30 hüvelykes HD képernyőkkel is együttműködik. Ráadásul a rendszer a HDCP titkosítást is támogatja.

A CELSIUS H sorozat jól illeszkedik a Fujitsu Siemens Computers üzleti portfoliójába. Kiegészítői az ESPRIMO Mobile család üzleti noteszgépeivel is együttműködnek. A portreplikátor és a modulhelybe illeszthető egységek (pl. a DVD-meghajtó, a második akku és a második merevlemez) kompatibilisek az összes ESPRIMO Mobile géppel, és szükséges esetén bármikor helyettesíthetők vagy kicserélhetők azok kiegészítőivel.

Új formaterv – erőgép helyett stílusos kiegészítő

A tervezőmunkát végző felhasználóknak olyan munkakörnyezetre van szükségük, amely megfelel kreatív igényeiknek. A Fujitsu Siemens Computers stílusos formaterve kielégíti ezt a feltételt. Az informatikai infrastruktúragyártó többi üzleti termékéhez hasonlóan a CELSIUS H sorozat tagjai is a külsőt és a belsőt jól láthatóan megkülönböztető, új formatervet követik. A fekete alap és az antracit ház tetszetős látvány, ráadásul a CELSIUS H sorozat megjelenését ezüstszínű audiocsatlakozók teszik még különlegesebbé. Az ellenálló magnéziumborítás, a folyadékálló billentyűzet és a merevlemezt védő ütésérzékelő meggyőzően bizonyítja, hogy a szépség és a robusztusság nem egymást kizáró fogalmak.

„Új CELSIUS H sorozatunk a Fujitsu Siemens Computer fejlesztői, formatervezői és minőségbiztosítási szakemberei közötti szoros együttműködés gyümölcse. Partnereink, az NVIDIA és az Intel modern technológiáinak beépítése révén teljesíteni tudjuk a professzionális felhasználók elvárásait, sőt még túl is szárnyaljuk őket” – jelentette ki Wilhelm Geyer, a Fujitsu Siemens Computers munkaállomásokért felelős igazgatója. „Meggyőződésünk, hogy a kiváló grafikus és processzorteljesítmény és a Fujitsu Siemens Computers innovatív noteszgép-fejlesztései új lökést adnak a piacnak.”

A CELSIUS H sorozat CELSIUS H265 és CELSIUS H270 modelljei szeptemberben kerülnek az országba 449 900 Ft bruttó alapáron.

Kulcsszavak: Fujitsu Siemens notebook

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50