Az ESET NOD32 vezeti a magyar antivíruspiacot

IVSZ-tanulmány az IT-biztonsági piacról

forrás Prim Online, 2008. október 14. 20:00

A hazai vállalatok 31 százaléka NOD32-vel védi számítógépeit, így a szoftver piacvezető az antivírusprogramok között - derült ki az IVSZ és az ITBN által közösen indított I. Független IT-Biztonsági Piackutatásból. A tanulmány szerint a magyar IT vezetők elégedettek az elérhető biztonsági alkalmazásokkal.

A NOD32 a legnépszerűbb vírusirtó a hazai vállalatok és központi költségvetési intézmények (kki-k) körében. Az Informatikai Biztonság Napja (ITBN) szervezői és az Informatikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ) megbízásából készült, I. Független IT-Biztonsági Piackutatás névre keresztelt felmérés során a megkérdezett vállalatok 31, míg a kki-k 32 százaléka nyilatkozott úgy, hogy az ESET termékeivel védekezik a vírusok ellen. A szlovák cég vírusirtója 43 százalékos részesedéssel a lakossági piacon is piacvezető (az NRC Piackutató még 2007 végén elvégzett vizsgálata szerint), így kimondható, hogy a nagyvállalati szegmens kivételével az első számú antivírus-megoldásnak számít hazánkban. Az ESET ugyanakkor az utóbbi években egyre nagyobb figyelmet fordított erre a piacra is, és folyamatosan fejlesztette központi menedzsment eszközeit, melyek mára kitűnően alkalmassá teszik termékeit a nagyvállalati felhasználásra. Szlovákiában így a pénzintézetek és az egyéb jelentős vállalatok többsége NOD32-t használ.

A tanulmányból mindezek mellett kiderült, hogy a magyar IT-vezetők kifejezetten elégedettek a hazánkban elérhető biztonsági alkalmazásokkal, és úgy vélik, hogy az ideális szolgáltató teljes körű és proaktív védelmet nyújt a partnereinek. Ahogy az egyik kereskedelmi vállalat IT vezetője megfogalmazta: "Ideális szolgáltató az, aki ennek a témakörnek a teljes spektrumát le tudja fedni."

  • Mivel korábban nem készült átfogó felmérés a számítógépes biztonság szerepéről a hazai vállalatok és intézmények körében, az ITBN konferencia szervezői az IVSZ-szel közösen megbízást adtak a piac egészét reprezentáló, megbízható adatok összegyűjtésére. A kutatást elvégző BellResearch a felmérés során többféle módszert alkalmazott. Egyrészt primer telefonos kérdőívekkel vizsgálta a hazai vállalatok eszközszintű IT-biztonsági felkészültségét, másrészt a top szereplők körében végzett strukturált mélyinterjúk során feltárta a vezetők motivációit és igényeit is.
  • A 401, legalább 50 PC-vel rendelkező vállalat és 104 intézmény megkérdezésével végzett adatfelvételre 2008 augusztusában és szeptemberében került sor. A rendkívül sokrétű kutatás részletes eredményeit az IVSZ értékesíti.
Kulcsszavak: Eset NOD32 IVSZ

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Zyxel Networks fokozza a kiberbiztonságot, hogy megfeleljen a NIS2 irányelvnek

Tekintettel a kiberfenyegetések növekvő gyakoriságára és összetettségére, az EU 2016 óta hatályos NIS-irányelve ma már nem felel meg mindezeknek. Az új iteráció, amely 2024. október 18-án lép életbe, lehetőséget kínál a kiberbiztonsági erőfeszítések fokozására. A Zyxel Networks, a biztonságos, mesterséges intelligencia és felhőalapú hálózati megoldások egyik vezető szolgáltatója olyan termékeket kínál, amelyek megfelelnek az NIS2 irányelv követelményeinek, és hatékony védelmet nyújtanak a fejlett támadásokkal szemben.

2024. április 27. 12:10

A Rakuten Viber elnyerte a SOC 2 Type 2 tanúsítványt

A Rakuten Viber, a világ egyik vezető kommunikációs platformja, amely nagy hangsúlyt fektet a biztonságos és privát kommunikációra, sikeresen teljesítette a Service Organization Control (SOC) 2 Type II tanúsítványt. A SOC 2 az American Institute of Certified Public Accounts (AICPA) által kidolgozott ellenőrzési szabvány. Szigorú keretrendszerét úgy alakították ki, hogy biztosítsa az ügyféladatok biztonságát, rendelkezésre állását, bizalmas jellegét és védelmét.

2024. április 24. 11:38

Factor 4: a legújabb UltiMaker 3D nyomtató gyártósorok támogatására

Az UltiMaker április 22-én bemutatta az UltiMaker Factor 4 új, ipari 3D nyomtatót, amelyet kifejezetten gyártóüzemi felhasználásra, a gyártósorok működési hatékonyságának és megbízhatóságának növelésére fejlesztettek. Az UltiMaker Factor 4 hazai bemutatójára az Ipar Napjain kerül sor a kizárólagos hazai forgalmazó, a FreeDee Kft. standján (A pavilon, 101F).

2024. április 23. 18:00

A Thermaltake bemutatja a háromféle GPU-elrendezést támogató közepes toronyházát

A Thermaltake, a prémium PC-hardvermegoldások vezető márkájának, CTE E600 MX közepes toronyháza fekete, hófehér és hortenziakék változatban is elérhető. A CTE E600 MX a CTE-sorozat legújabb kiegészítése, egy kétkamrás közepes toronyház, amely a Thermaltake innovatív CTE-kialakítását örökölte, ami a központi hűtési hatékonyság (Centralized Thermal Efficiency) rövidítése, és a kritikus alkatrészek magas szintű hűtési teljesítményének biztosítására összpontosít. Ráadásul a CTE E600 MX háromféle GPU-elrendezési lehetőséggel és cserélhető, kettős előlapi kialakítással rendelkezik, maximális rugalmasságot kínálva a felhasználóknak gépük testreszabásához.

2024. április 23. 13:06

Az AOC a Graphic Pro U3 sorozattal erőt ad az alkotóknak

A kijelzőspecialista AOC büszkén jelenti be a kreatív szakemberek egyedi igényeihez gondosan kidolgozott új monitorcsaládját. A kivételes színhűségével, élvonalbeli funkcióival és elegáns, díjnyertes dizájnjával az AOC Graphic Pro U3 sorozat forradalmasítja a fotósok, vizuális művészek, tervezők, szerkesztők, műsorszolgáltatók, producerek és játékipari szakemberek munkáját. 

2024. április 22. 17:50

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50