Dupla LCD-s Samsung monitor

Kiss Ádám Zoltán, 2008. október 20. 20:24

A Samsung 2263DX egy teljesen új felfogású modell, egyszerre két, egy kisebb és egy nagyobb LCD kijelzőt foglal magába egy webkamera és egy hangrendszer kíséretében.

Néha azt hihetjük, hogy nincs már új a Nap alatt, egyes termékekből már nem lehet semmi újdonságot kihozni. Hihettük ezt az LCD monitorokra is. Van már belőlük hatalmas, nagy kontrasztú, érintőképernyős és lámpás, de webkamerás-térhatású-hangrendszeres-kettős-LCD-s még nem volt. A Samsung a 2263DX LCD-jével egy komplett multimédiás központot varázsolt egy LCD monitorból. A 22 colos kijelzőbe egy hihetetlen felbontású, 3 Mpixeles webkamerát és egy térhatású hangzást nyújtó hangszóró rendszert épített. Adott hozzá még egy LCD-t és szmámos csatlakozót tett rá, hogy bármilyen szerkezetre kapcsolhassuk.
 
3 megapixeles webkamera
 
A webkamera felbontása önmagában figyelemre méltó. Digitális fényképeket készíthetünk vele, amit a neten megoszthatunk bárkivel. A hozzáadott WebCam Companion szoftverrel videofilmeket is rögzíthetünk, majd a jeleneteket megvághatjuk. A film egyes kockáit is szerkeszthetjük vagy fényképként elmenthetjük. A szoftver az internetes videocsevegést is villámgyorssá teszi. A webkamera mozgásérzékelő funkciója automatikusan rögzíti a mozdulatokat és még jelzi is, ha egy kép elkészült.
 
Csatlakozó-dömping
 
A monitort gyakorlatilag bármilyen eszközhöz tudjuk csatlakoztatni. A számítógép számára D-Sub és DVI-D csatlakozásunk van, de találunk USB 2.0 bemenetet, HDMI csatlakozót is. Szinte mindenhez kapcsolódhatunk, amin kép van.
 
Van másik!
 
Akinek nem elég egy nagy monitor, annak ott a 7 colos kicsi is. A monitor bármelyik oldalára, vagy a tetejére, egy forgócsappal rögzíthető, kinek-kinek kénye-kedve szerint. A kis monitorra azután már bármit kitehetünk, a videokonferenciától kezdve vistás gadgeteken át a határidőnaplóig mindent. Például játsszunk a nagyon és kövessük a kedvenc csapatunk mérkőzését a kicsin.
 
Láthatatlan hangrendszer

 
A Samsung a hangszórókat száműzte a monitor előlapjáról a monitor házába, a vékony káva manapság úgyis divatosabb, mint a széles. A kéthangszórós audiorendszerekre kifejlesztett és szabadalmaztatott SRS Tru Surround XT technológia révén telt térhatású hangzással kényeztet bennünket a Samsung. A parametrikus equalizer a teljes frekvenciatartományban nagyjából torzítás nélkül csalja elő a hangszórókból a hangokat.

Kulcsszavak: Samsung monitor LCD

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50