A Sanyo a Panasonic márkája lesz?

MTI Sajtóadatbank, 2008. november 10. 08:50

A japán Panasonic többségi részesedés megszerzésére törekszik a rivális Sanyóban: az üzleti és tőkeszövetségről pénteken kezdett tárgyalásokat a két rivális. Az ügyletet - ha a tárgyalások eredményesek - szeretnék lebonyolítani a jövő tavaszig. Ezzel a világ nagyságra második elektronikai berendezésgyártója jönne létre.

Az ügylet létrejöttéhez a Sanyo három jelentős tőketulajdonosával, köztük az amerikai Goldman Sachs befektetési bankkal kell egyezkednie a Panasonic-nak, de utóbbinak jó esélye van a Sanyo-részvények kedvező áron történő megszerzésére, hiszen a nemzetközi pénzügyi válság idején nemigen lesz más cég, aki egy válságokat megélő elektronikai cégért versenytársként jelentkezik.

A Panasonic számára nem a szórakoztató elektronikai terület, hanem a Sanyo újratölthető litiumion elemeinek gyártótevékenysége a vonzó, mert ez sikeresen fejlődő terület, a Sanyo itt vezet a Panasonic előtt, sőt a világon abszolút mértékben is a legnagyobb szállító. A majdan társuló két vállalkozás évi forgalma 90 milliárd euró körül van, négyötödnyi ebből a Panasonicé, mint a vezető japán elektronikai cégé.

Kulcsszavak: +céginfo Sanyo Panasonic

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50