AVM: új generációs FRITZ!Box a magyar piacon

Kovács Attila, 2008. december 11. 15:41

Rövidesen Magyarországon is kapható a német AVM cég FRITZ!Box Fon WLAN 7270 berendezése - jelentette be ma budapesti sajtótájékoztatóján Klaus von Kries értékesítési igazgató. „Számos újabb terjeszkedési tervünk van Magyarországon, melyet gyakorlatba is fogunk helyezni, ahogy átlátjuk a jelen gazdasági válság mélységét és következményeit“— mondta Kries.

Az új FRITZ!Box modell a DSL kapcsolathoz kínál példátlan mennyiségű felhasználhatóságot mindössze egy készüléken keresztül. Az új WLAN N szabvány biztosítja az optimális adat-, hang- és képtovábbítást. Elsőként a FRITZ!Box Fon WLAN 7270 integrál  internetes és vezetékes telefonhoz használt DECT alap-állomást analóg és ISDN portokkal. Egy átfogó szoftvercsomagnak köszönhetően – mely tartalmaz fax funkciót, üzenetrögzítőt és VPN-t is -  a FRITZ!Box Fon WLAN 7270 számos alkalmazást képes kiszolgálni.

Az új generációs FRITZ!Box Fon WLAN 7270 nagy teljesítményű processzorának köszönhetően felületet ad az olyan hálózati alkalmazásoknak, mint az IPTV és a video on demand. A teljes körű telefonszolgáltatás érdekében rendelkezik portokkal analóg, ISDN és vezeték nélküli telefonok számára is. Az integrált DSL modem, négy LAN port és vezeték nélküli csatlakozási lehetőség megfelel az új WLAN N (Draft 2.0) szabványnak, lehetővé téve a helyiségben lévő összes PC és multimédia csatlakozását a hálózathoz és internethez. Az új FRITZBox belső szélessávú kezelőrendszert biztosít számos alkalmazás számára, mint például a VoIP és HD video streaming. A FRITZ!Box Fon WLAN 7270 USB 2.0 port és integrált médiaszerver pedig új alkalmazásokat tesz a belső hálózaton lehetővé. A FRITZ!Box Fon WLAN 7270 nemzetközi változata Annex A es Annex B vonalaknál egyaránt használható.

További jellemző: a FRITZ!Box Fon WLAN 7270 a WLAN N szabványon keresztül teszi lehetővé a WLAN kapcsolatokat, mely ideális az egyidejű adat-, hang- és képtovábbításhoz 300 Mbit/s-ig. MIMO (Multiple Input Multiple Output) technológiával ellátott antennái tovább növelik az adatátvitelt és a vezeték nélküli kapcsolódási lehetőséget. A WLAN csatlakozásokat 2.4 GHz és 5 GHz frekvenciasávokon egyaránt lehet használni. A FRITZ!Box már első használatra biztonságos aktivált WPA/WPA2 kódolással. A  WLAN kommunikációt automatikusan vagy manuálisan a nyomógomb használatával lehet ki- vagy bekapcsolni. A WLAN Eco Mode optimalizálja az áramfelhasználást még használat közben is.

A FRITZ!Box Fon WLAN 7270el vezetékes és interneten keresztül hívásokat is egyszerűen és kényelmesen lehet bonyolítani.  A meglévő telefonokat a készülékhez lehet csatlakoztatni. A vezeték nélküli hívások is megoldhatóak az integrált DECT alap-állomásnak köszönhetően, mely hat mobil készülék használatát tudja kezelni. Mindegyik mobil komponenshez saját számot és üzenetrögzítőt lehet rendelni. DECT handseteket egy gombnyomással lehet párosítani a FRITZ!Box-al. A DECT egyszerre három egyidejű vezeték nélküli telefonbeszélgetést tud bonyolítani. A FRITZ!Box Fon WLAN 7270 már megfelel az új DECT szabvány első fázisának (CAT-iq), mely jelentősen jobb minőséget biztosít a vezeték nélküli hívásoknál. A jövőben a HD telefonálás új hangátviteli szabványai által vadonatúj hangminőséget fog biztosítani még az interneten keresztül is.

Az új FRITZ!Box további jellemzője, hogy átfogó szoftvercsomagot kínál, amely integrált üzenetrögzítőt, faxot, telefonkönyvet, ébresztőórát, gyerekzárat, VPN funkciót és WLAN időzítőt vagy WLAN autochannel-t tartalmaz. A legújabb FRITZ!Box modell fejlesztésénél előtérben volt az alacsony energiafogyasztás. Az Eco Mode különböző módokon jelentősen csökkenti a fogyasztást. Alacsony energiaigényével a FRITZ!Box Fon WLAN 7270 megfelel az Európai  Bizottság szélessávú készülékek energiatakarékosságra vonatkozó ajánlásait. Az új FRITZ!WLAN USB Stick N FRITZ!Box kiegészítő támogatja a WLAN N-t. Az AVM AVM Stick & Surf funkció pedig egyszerűvé teszi a biztonságos kapcsolatteremtést a FRITZ!Box és FRITZ!WLAN USB Stick N között.

További információ: www.avm.de

Kulcsszavak: AVM hálózat

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55