Kürti Sándor: "létfontosságú, hogy átlagos emberek átlag feletti teljesítményt érjenek el"

forrás Prim Online, 2008. december 26. 10:03

Kürti Sándor, a Kürt alapító elnöke, 2004-ben az „Év üzletembere”, a világ talán legtöbbet idézett menedzsmentgurujának, Peter F. Druckernek új könyvét ajánlja a magyar gazdasági élet figyelmébe. A hazai kiadás támogatásával a Kürt erősíteni, illetve fejleszteni kívánja az itthoni menedzsment szemléletmódot és kultúrát. Kürti Sándor „garázsból indult”, ma már világhírű vállalkozásában szerzett vállalatirányítási tapasztalatai nyomán ajánlja Peter F. Drucker Drucker minden napra című könyvét az olvasók figyelmébe.

Az utóbbi hetekben egyre inkább érezhető globális gazdasági válság a piac minden szereplőjét változtatásra készteti. A vállalatvezetőknek új, sok esetben eddig ki nem próbált módszertanokhoz és gyakorlatokhoz kell nyúlniuk annak érdekében, hogy a megváltozott piaci körülményekhez alkalmazkodni tudjanak. Mi ilyenkor a teendő?

Kürti Sándor szerint a hazai vállalatvezetési hagyományok, valamint a gazdálkodószervezetek  működési kultúrája még gyerek cipőben jár az észak-amerikai vagy a nyugat-európai gyakorlathoz képest. A jelenlegi helyzetben ugyanakkor azok a szervezetek tudnak életben maradni, amelyek vezetői képesek felnőni a napokban kialakult, új kihívásoknak. Kürti szerint a Drucker-féle menedzsment tudást intravénásan kell Magyarországon terjeszteni. A Kürt ebből a megfontolásból karolta fel és támogatta, hogy a világ egyik legismertebb menedzsment gurujának új könyve hazánkban is a polcokra kerülhessen.

A Drucker minden napra című szakkönyv bevezeti az érdeklődő olvasót a mindennapokban is jól használható menedzsment-praktikákba. A Széchenyi-díjas Kürti Sándor egyik kedvenc gondolata az új könyvből: „Egyetlen szervezet sem támaszkodhat zsenikre, mert azokból kevés van és megbízhatatlanok. Egy szervezet erejének az a próbája, hogy többet tud-e felszínre hozni egy közönséges földi halandóból, mint amire az képesnek látszik, előhívja-e rejtett energiáit, hogy azzal másokat is segítsen képességeik kibontakoztatásában.” Hazánk egyik legismertebb menedzsere szerint ez a gondolat saját sikereiben is meghatározó jelentőségű volt.

Kulcsszavak: könyv

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

K&H: Kate tiszta nyereség

Tavasztól a kis- és középvállalkozásokat is segíti Kate, a K&H digitális pénzügyi asszisztense. A mesterséges intelligencia-alapú megoldás egyetlenként az országban hangalapú utasításokat is megért és végrehajt, egyben felveszi a versenyt a legfejlett technológiákkal.   

2024. május 5. 11:59

Nagy a magyar cégek lemaradása a kisgyermekes anyák foglalkoztatásában

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai szerint az országban körülbelül 300 ezer főnyi potenciális munkaerő áll rendelkezésre, bár ez a szám régiónként változó. A jelenlegi gazdasági helyzetben kiemelt szükség van a kisgyermeket nevelő anyák munkaerőpiaci reintegrálásának fokozott támogatására. 

2024. május 5. 10:24

Hannover Messe 2024: A Bosch fenntartható megoldásokat mutatott be

Az ipari gyártás minden gazdaság motorja, a gyártóknak azonban egy jelentős kihívásra is kell megoldást találniuk: a klímaváltozás miatt a gyáraknak fenntarthatóvá kell válniuk és kímélni kell az erőforrásokat. A Bosch, a gyártási és ipari megoldások egyik vezető szállítója, a gyárautomatizáláshoz, a hidrogéngazdasághoz, a digitalizációhoz és a mesterséges intelligenciához (MI) kapcsolódó megoldások széles portfóliójával segíti az ipari vállalatokat a zöld átalakulás megvalósításában.

2024. május 4. 17:02

Újabb rangos szakmai díjat nyert a Prologis!

A Prologis Park Budapest-Sziget II beruházás nyerte idén a Magyarországi Logisztikai Szolgáltató Központok Szövetsége (MLSZKSZ) által életre hívott, „Év logisztikai fejlesztése” elismerést. A legkiemelkedőbb hazai logisztikai fejlesztéseket díjazó kitüntetést 2023 óta ítéli oda a szervezet 11 tagú testülete a közúti-, vasúti-, vízi-, légi- és intermodális fuvarozás, valamint a vámolási és raktározási területek meghatározó szereplői részére.

2024. május 4. 15:37

A világ egyik legjobb egyetemével kötött partnerséget a Budapesti Metropolitan Egyetem

A Budapesti Metropolitan Egyetem (METU) első és egyetlen magyar egyetemként írt alá hosszú távú partnerségi megállapodást az Arizona State University-vel (ASU), amely a Center for World University Rankings 2023-2024 szerint a világ legjobb egyetemeinek 1%-ába tartozik.  Ez a partnerség új lehetőségeket biztosít a METU-n tanuló magyar és külföldi hallgatók számára, és a magyar felsőoktatás nemzetközivé válásának következő lépcsőfoka lehet. A megállapodás alapján a METU jogosult használni a logója részeként a „powered by Arizona State University” megnevezést.

2024. május 4. 10:31

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55