Symantec-adatvédelem cserélhető tárolóeszközökön is

forrás Prim Online, 2009. január 22. 14:47

Az USB, FireWire, Compact Flash, iPod és más tárolóeszközön illetve adathordozón tárolt összes adat védelmére is képes az az asztali és hordozható gépek, valamint a cserélhető tároló eszközök fejlett titkosítását biztosító Symantec Endpoint Encryption 7.0. A Symantec Endpoint Encryption átméretezhető védelmi megoldása erős titkosítással és hozzáférés-felügyelettel akadályozza meg a végpontok jogtalan elérését. A végfelhasználó szemszögéből a titkosítás és a felhasználó-azonosítás átlátszóan működik, csak minimálisan befolyásolja a teljesítményt. A végpont titkosítása központi kezelőfelületről telepíthető és vezérelhető.

A Symantec bejelentette az asztali és hordozható gépek, valamint a cserélhető tároló eszközök fejlett titkosítását biztosító Symantec Endpoint Encryption 7.0-t. A kibővített ügyféltámogatással központilag kezelhető több végpont. A Symantec Endpoint Encryption már a nem aktív címtárral kezelt ügyfeleket is támogatja. Az új változat a Novell eDirectory ügyfelek támogatása mellett a tartományon kívüli ügyfelek teljes körű kezelésére is képes. A Symantec Endpoint Encryption emellett elrejti és védi a memóriában (DRAM) levő lemeztitkosító kulcsokhoz való hozzáférést, ezzel nagymértékben fokozza a hidegindítás alatti támadások elleni védelmet (ha ugyanis a támadónak fizikai hozzáférése van a számítógépnek, akkor a gép hidegindítását követően ki tudja nyerni abból a titkosító kulcsokat).

A rendszergazdák munkájának még könnyebbé tételére a Symantec Endpoint Encryption fejlett lemez-helyreállító eszközei szolgálnak, amelyekkel a rendszergazda a bizalmas információk további védelme érdekében egyszerűbben érheti el a gépeket és állíthatja be a felhasználók jogait.

A cserélhető adathordozók titkosítását is továbbfejlesztették. A Symantec Endpoint Encryption elősegíti az adatok biztonságosabb átvihetőségét, ideértve a felhasználók által létrehozott, önkibontó fájlarchívumokat is. A felhasználók egy adott csoportján belül a felhasználó-hitelesítés is használható a titkosított adatokhoz történő hozzáférés vezérlésére.

Mind a teljes lemez, mind a cserélhető tárak titkosíthatók. A Symantec Endpoint Encryption a Microsoft Windows-alapú gépek merevlemezén tárolt összes adat védelmére szolgál. Lehetővé teszi, hogy a rendszergazda titkosíthassa a hordozható számítógép merevlemezét, ezzel biztonságossá téve, és megakadályozva a kényes adatok felfedését, ha elveszne a hordozható számítógép, vagy ellopnák azt.

Licencelés és elérhetőség

A Symantec Endpoint Encryption három változatban létezik: Symantec Endpoint Encryption (mind a teljes lemez, mind a cserélhető tároló változatot tartalmazza), Symantec Endpoint Encryption – Full Disk Edition (teljes lemez változat) és Symantec Endpoint Encryption – Removable Storage Edition (cserélhető tároló változat).

További információ: http://www.symantec.com/business/endpoint-encryption
 

Kulcsszavak: Symantec security

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14