Ingyenes vírusirtót ad ki a Microsoft

Genda Csongor Zoltán, 2009. június 11. 20:40

A Microsoft rövidesen elérhetővé teszi Morro kódnéven fejlesztett ingyenes vírusirtója bétáját, s így az olyan ismert márkák vetélytársává válik, mint az AVG vagy a McAfee.

A redmondi konszern egyik képviselője egy tegnapi sajtótájékoztatón megerősítette a hírt, miszerint már végéhez közelednek a fejlesztési munkálatok, ám azt nem közölte, hogy pontosan mikor debütál az alkalmazás. A Morro kódnéven emlegetett csomag a fizetős Live OneCare-t hivatott leváltani. Ez utóbbinak nem volt nagy sikere, ezért a vállalat úgy döntött, hogy egy térítésmentesen letölthető védelmi szoftverrel fogja megörvendeztetni az internetezőket, legfőbb céljuk pedig, hogy növeljék az általános webes biztonságot, amivel kapcsolatosan igen csak siralmas statisztikai adatok láttak napvilágot a közelmúltban. Az új fejlesztés az előzetes információk szerint védelmet nyújt majd a vírusokkal, spyware-ekkel, rootkit-ekkel és egyéb adatrabló kémprogramokkal szemben.
A Microsoft e hónap végén tervezi beszüntetni a Live OneCare forgalmazását, feltehetőleg ekkortól válik elérhetővé a Morro tesztváltozata.

Kulcsszavak: vírus security Microsoft

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14