Kicsinálja a gépet az új McAfee Update

Genda Csongor Zoltán, 2009. július 6. 13:22

A McAfee hétvégén új szignatúra-frissítést adott ki, a csomaggal azonban valami probléma lehet, ugyanis számos számítógép-tulajdonos rendszerösszeomlásról számolt be az új fájlok bejátszása után.

A biztonságspecialista időközben már kiadott egy közleményt, amelyben beszámolnak a hibáról, és elnézést kérnek ügyfeleiktől. A leírásból kiderül, hogy a DAT5664 kódjellel ellátott Update bizonyos esetekben komoly rendellenességeket okozhat, és tévesen vírusként ismer fel egyes meghajtóelemeket, amiket karanténba helyez. Ha a felhasználók töröltették a kiválasztott adatokat, akkor működésképtelenné vált az operációs rendszer, ugyanis nem találta a szükséges drivereket. Akiknél nem jelent meg a kék képernyő, azoknál jelentős teljesítmény-visszaesés volt észlelhető. A hibás szignatúra azonban nem csupán az egyéni, hanem az üzleti felhasználókat is súlyosan érintette, egyes rendszergazdák arról számoltak be, hogy száznál is több szerverüket tette tönkre az Update.
Az ügy pikantériája, hogy alig több mint egy hónapja egy hasonló problémát okozott az akkor kiadott McAfee frissítés is.
 

Kulcsszavak: McAfee security

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Zyxel Networks fokozza a kiberbiztonságot, hogy megfeleljen a NIS2 irányelvnek

Tekintettel a kiberfenyegetések növekvő gyakoriságára és összetettségére, az EU 2016 óta hatályos NIS-irányelve ma már nem felel meg mindezeknek. Az új iteráció, amely 2024. október 18-án lép életbe, lehetőséget kínál a kiberbiztonsági erőfeszítések fokozására. A Zyxel Networks, a biztonságos, mesterséges intelligencia és felhőalapú hálózati megoldások egyik vezető szolgáltatója olyan termékeket kínál, amelyek megfelelnek az NIS2 irányelv követelményeinek, és hatékony védelmet nyújtanak a fejlett támadásokkal szemben.

2024. április 27. 12:10

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50