PC operációs rendszert készít a Google

Genda Csongor Zoltán, 2009. július 8. 14:40

A Google úgy döntött, hogy kihasít egy szeletet az operációs rendszerek piacából, és belekezdett egy saját szoftver fejlesztésébe.

Korábban már felröppent a hír, miszerint a keresőóriás egy Windows-konkurenssel fog előrukkolni, ám amikor bemutatták az Android-ot, azután egy darabig elcsendesedtek az ez irányú találgatások. Most viszont maga az IT-vállalat jelentette be, hogy belekezdtek egy saját nyílt forráskódú operációs rendszer fejlesztésébe, és előreláthatólag már 2010 második felében felbukkanhatnak a Google platformmal előtelepített készülékek. A Google hivatalos online naplójában az olvasható, hogy az új termék egy teljes értékű operációs rendszer lesz, amely alkalmazható lesz a számítógépek széles palettáján. Természetesen a szoftver internetközpontú lesz, a vállalat fő célja pedig az, hogy a felhasználók minél könnyebben és gyorsabban csatlakozhassanak a webre. A keresőóriás szerint a következő három kifejezéssel lehet a legjobban jellemezni a készülő szoftvert; egyszerű, biztonságos és gyors.
A Chrome OS-el a Microsoftnak akar konkurenciát állítani az IT-óriás, és ha arra gondolunk, hogy a webkeresés terén fölényes győzelmet aratott a Google a redmondiak fölött, akkor máris magunk előtt látjuk a pár év múlva írandó szalagcímeket, melyek valahogy így hangoznak majd: "Véget vetett a Windows-dominanciának a Google operációs rendszere".

Kulcsszavak: Google opsys

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50