Integrált Bing kereső a Hotmail-ben

Milkovits Gábor, 2009. július 12. 10:25

A Microsoft egy integrált Bing keresőt épített be Hotmail online levelezőszoftverébe, amelynek révén közvetlenül az elektronikus üzenetből lehet keresést végrehajtani, majd a találatokat az e-mail részeként el lehet küldeni.

Az új funkció a Microsoft februárban bevezetett Hotmail-es „Quick Add” (kb. „gyors hozzáadás”) komponensén alapul. A Quick Add segítségével a felhasználók különböző webes tartalmakat építhetnek be az elektronikus levelekbe. A Hotmail fejlesztőcsapat közleménye szerint a Bing-el bővített Quick Add könnyedén lehetővé teszi a webről leszedett képek, videók, térképek, film- és étteremkritikák vagy mozik filmvetítési időpontjainak könnyűszerrel történő beillesztését az elektronikus üzenetekbe.

A Microsoft reményei szerint az integráció nemcsak a Hotmail levelező, hanem az új Bing kereső népszerűségét is növelni fogja. Az egyelőre béta tesztváltozatként futó Bing hamar népszerű lett az internetezők körében és a szoftverszakemberektől is jó kritikákat kapott, ugyanakkor messze még az az idő, hogy komoly veszélyt jelentsen a keresőpiacot uraló Google számára. A Microsoft új keresőprogramja a megszokottól eltérően mutatja a videókat, a képtalálatokat és egyéb multimédiás tartalmakat, illetve speciális szűrési lehetőségeket is felvonultat. A redmondi szoftveróriás számára kulcskérdés a Bing sikere, mivel a Google-t tartja fő vetélytársának, ráadásul az előd LiveSearch enyhén szólva igen halványan teljesített.
 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50