Eurocontrol: százmillió eurós IT outsourcing projekt

Kovács Attila, 2009. július 18. 17:45

Az Eurocontrol brüsszeli székhelyű Európai Szervezet a Légi Közlekedés Biztonságáért, amelynek feladata az európai légi forgalom biztonságos szervezése és irányítása. A Szervezet egy ötévi partneri kapcsolat folytatásaként ismét megbízta a Siemens IT Solutions and Services ( a Siemens ún. cross-sector IT-szolgáltató szervezetének) vezetésével működő, továbbá a Getronics-t és a BT Global Services-t magába foglaló konzorciumot a szervezet teljes IT-infrastruktúrájára kiterjedő szolgáltatások átvételével. Az outsourcing megállapodás értéke mintegy 100 millió euró, futamideje pedig hét év.

A konzorcium feladata az IT-szolgáltatások koordinációja és nyújtása, az infrastruktúra és a Service Desk operatív menedzselése, továbbá a hálózatok, szerverek, tároló rendszerek és üzleti alkalmazások irányítása. A projekt keretében a Cronos International támogatja a konzorciumot a nagyszámú alkalmazás karbantartásában.

A szerződés kiterjed az Eurocontrol két brüsszeli üzleti egységének – Management Information System (MIS) és Central Flow Management Unit (CFMU) – valamint a Párizsban települt Eurocontrol Experimental Center (EEC) kutatóközpontnak IT-tevékenységére. A projekt célkitűzése többek között, hogy a telephelyek közötti szinergia-potenciál kihasználásával csökkentse a Szervezet IT-kiadásait. Az IT installált bázisa 2800 számítógépet, több mint 500 szervert, 260 adatbázist és 80 alkalmazást foglal magában.
 

Kulcsszavak: Siemens outsourcing

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50