Google Wave béta szeptemberben

Milkovits Gábor, 2009. július 23. 08:23

A Google bejelentette, hogy szeptember 30-án 100000 felhasználó számára nyilvánosan tesztelhetővé teszi Wave elnevezésű, következő generációs internetes kommunikációs megoldásának béta verzióját.

A Wave bizonyos szempontból a hagyományos online levelezőprogramok jócskán kibővített és átszabott változata: a megoldás az e-mail és az azonnali üzenetküldő mellett integrálja a fotó-, videó- és dokumentum-megosztást, illetve alkalmazások vagy internetes keresések valósidejű futtatását is. A felhasználók meghívhatnak az aktuális beszélgetésbe másokat, chatelhetnek egymással, válaszolhatnak a régebbi bejegyzésekre, megoszthatják másokkal fotóikat és videóikat, előhívhatják egy kis ablakban a Google Maps-et, vagy akár közösen szerkeszthetnek egy dokumentumot, emellett pedig külső szoftverek beépítése is lehetséges a platformba. Nem elég, hogy elvileg számtalan plugin elképzelhető a szoftverhez, de maga a Wave is beágyazható más weboldalakba.

A Google májusi IO konferenciáján mutatta be az alkalmazást, akkor azonban csupán 6000 szoftverfejlesztő számára adott ki egy tesztváltozatot. A mostani százezer embert meghívásos alapon választja majd ki a Google, azok közül, akik feliratkoztak a http://wave.google.com/ oldalon és felajánlották, hogy segítenek a biztonsági rések feltárásában az alkalmazáson. A fent nevezett oldalon egyébként továbbra is az az üzenet látható, hogy a szoftver még az idén elérhető lesz a széles közönség számára, kérdés persze, hogy mikor.


 

Kulcsszavak: Google levelező

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50