Megjelent az Android 2.0 SDK

Genda Csongor Zoltán, 2009. október 28. 16:20

A Google tegnap végre bemutatta népszerű mobil platformja, az Adndroid 2.0-ás változatának fejlesztőkészletét, amely számos új funkcióval kecsegteti a majdani felhasználókat.

Az operációs rendszer friss verziója főképpen a mobil kommunikáció terén hoz számos újdonságot. Az Eclair kódnéven fejlesztett szoftver átdolgozott felülettel érkezik, amely ráadásul támogatja a Multitouch funkciót is. Az Android 2.0 már alkalmas a több e-mail fiók szinkronizálása is, ezek között szerepel az Exchange is. Újdonság még az is, hogy mostantól egyetlen fiókon keresztül is kezelhető az összes többi. A Google megváltoztatta a virtuális billentyűzet elrendezését, hogy lehetővé tegye a gyorsabb gépelést, de javítottak a kamerafunkciókon, a színeffektusokon és a fehéregyensúlyon is, sőt immár a Bluetooth 2.1-et is ismeri a platform. Egy újabb praktikus lehetőség még az SMS-ek és az MMS-ek átkutatása, sőt beállíthatjuk a bizonyos időnél régebbi üzenetek automatikus törlését is. A beépített böngésző is hasznos opciókkal bővült, ezek közül talán a legfontosabb a HTML5 szabvány támogatása. S ami az avatatlan szemek elől elrejtve marad, az az, hogy a fejlesztők átalakították a grafikai architektúrát, hogy a szoftver gyorsabbá váljon a különböző készülékeken.
Az első Android 2.0-val előtelepített telefonok egyike a Motorola Droid névre keresztelt terméke, amely hamarosan megjelenik az Egyesült Államokban.

 

Kulcsszavak: Google opsys Android

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50