Kockázatosak a szupergyors hálózatok - Hét éven belül terabit/másodperc? (2. rész)

MTI Sajtóadatbank, 2011. december 7. 09:49

2004-től 2008-ig - az Arista ekkor szállította le az első terméket - fejlesztette ki az ötmillió sorból álló rendszert, amely a műveleteket feladatok sorozatára tagolja. Amikor egy feladat befejeződik, a program más részei ellenőrzik, és ha látszólag minden rendben van, akkor engedélyezik a működését. Ha valami gond adódna, a probléma gyorsan körülhatárolható és kezelhető.

Bechtolsheim szerint a fejlesztéskor különösen előnyösnek bizonyult, hogy nem kellett külső befektetőt bevonniuk: annyi ideig dolgozhattak a terméken, ameddig csak azt szükségesnek tartották. "Persze azt Andy sohasem mondta, hogy mindez 100 millió dollárunkba fog kerülni...." - teszi hozzá Cheriton.
 
Az első termékeket olyan traderek vásárolták meg, akiknek fontos volt, hogy pénzügyi műveleteik során 100 nanoszekundumra csökkenjen a tranzakciók válaszideje. Az Aristának jelenleg több mint 1000 ügyfele van, beleértve a távközlési vállalatokat és az egyetemi kutató laboratóriumokat.
    
Nem kell újra feltalálni az internetet!
    
Abban viszont nincs semmi meglepő, hogy a hálózati kapcsolók 5 milliárd dolláros piacát uraló Cisco nem ért egyet az Arista újfajta megközelítésével.
 
"Nem kell újra feltalálni az internetet" - fogalmazott az amerikai lapnak nyilatkozva Ram Velaga, a Cisco technológiai csoportjának termékmenedzsmentért felelős alelnöke. Szerinte mind a meglévő architektúra, mind pedig a hálózati protokollok megfelelnek a követelményeknek.
 
Mindazonáltal a Cisco legújabb adatközponti kapcsolóinak szoftverét az Aristáéhoz hasonló módon írták újra, néhány termékben pedig úgynevezett kereskedelmi szilíciumot alkalmaznak a korábban jellemző egyedi chipek helyett…
Kulcsszavak: hálózat

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50