A jövőben ERP vásárlás esetén a változáskövetés lesz a legfontosabb döntési szempont

forrás Prim Online, 2011. december 18. 11:15

A UNIT4 ismertette a Technology Evaluation Centers (TEC) által végzett friss, nemzetközi kutatási projekt további eredményeit. A felmérés során többféle iparág 307 vállalatvezetőjének véleményét vizsgálták meg ERP és egyéb vállalati rendszereik változáskövető képességeivel kapcsolatban. 

A következő 5 évben az üzleti változások mértéke a megkérdezett vállalatvezetők véleménye szerint jelentős lesz. Több mint egyharmaduk (35%) tervezi, hogy felvásárlást/cégeladást hajt végre, 39%-uk fogja megváltoztatni eddigi üzleti modelljét, 57%-uk új üzletágat szeretne elindítani, 18%-uk szerint vállalat-egyesülés alanyai lesznek, 34%-uk átszervezés/átalakítás előtt áll és 45%-uk egyéb jelentős változásra számít. Arra a kérdésre, hogy milyen gyakran kerül számításba az ERP rendszer áttervezésének vagy kiigazításának pénzügyi hatása fontos üzleti lehetőség felmerülése esetén, a válaszadók 62%-a úgy válaszolt, hogy mindig/az esetek döntő többségében. A vállalatvezetők 81%-a “nagyon fontos” szempontnak véli egy ERP rendszer kiválasztásakor a változásokhoz történő gyors és költséghatékony alkalmazkodást.
 
“A vállalatok, mérettől függetlenül eddig még soha nem látott szintű változásokon esnek át, így számukra – tanulva a korábbi problémákból - nagyobb jelentőséggel bír a jövőbeli változásokra történő felkészülés, mint valaha” – mondta P. J Jakovljevic, a TEC vezető elemzője. “Az ERP rendszerek az ilyen szintű változáskövetési képessége az egyik legfontosabb szemponttá nőtte ki magát egy rendszer kiválasztásakor. Egy olyan szemponttá, amit a szoftverszállítók nem hagyhatnak figyelmen kívül.”
 
“Ügyfeleink mindig is igényt tartottak a változáskövetés egyszerű végrehajtására a UNIT4 termékekkel kapcsolatban, és mi ezt szem előtt is tartottuk rendszerink tervezésekor” – mondta Ton Dobbe, a UNIT4 termékmenedzsmentért felelős alelnöke. “Ebben a kutatásban a vezető döntéshozók fele úgy vélte, hogy az SAP, Oracle vagy Microsoft rendszerükben végrehajtott kiigazítások nagyon gyakran, vagy legalább az esetek felében akadályozták költségcsökkentési és/vagy növekedési törekvéseiket. A UNIT4 termékek architektúrája egyedülálló értéket képvisel és páratlan az ERP piacon. Lehetővé teszi a vállalatok számára, hogy változások esetén gyorsan és költséghatékonyan újra működőképesek legyenek, külső IT szakértők igénybevétele nélkül. Monopol helyzetük ellenére a mai ’nagy ERP’ rendszerek nem biztosítják azt az architekturális agilitást, ami következetes módon támogatja az üzletvitelt napjaink üzleti környezetében.”
 
A kutatási eredményeket szemléltető ábra innen letölthető. 
Kulcsszavak: UNIT4 ERP

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az AI és a fenntarthatóság területén nő az igény leginkább a munkavállalókra

A gyors technológiai fejlődés, a fenntarthatóság iránti fokozódó igény korszakában bizonyos munkaterületek jóval keresettebbé válnak. Az ezekkel a szakismeretekkel rendelkező munkavállalók iránti kereslet a magyar munkaerőpiacon is egyre növekszik. A Munkahelyeink.hu összegyűjtötte a kapcsolódó pozíciókat, illetve azt, hogy mire van szüksége a munkavállalóknak, hogy megszerezhessenek egy ilyen állást.

2024. április 27. 10:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50