Kiemelkedően sikeres évet zár a BTel

Az ügyfélszámát 2011-ben is megduplázó országos szolgáltató 2012-ben tőzsdére lép és mobilszolgáltatást indít

forrás Prim Online, 2012. január 5. 10:41

Rendkívül sikeres évet zár a Business Telecom: az utóbbi évekhez hasonlóan 2011-ben is megduplázta ügyfélszámát és jelentősen növelte árbevételét, bővítette és fejlesztette saját távközlési hálózatát. Takács Krisztián elnök-vezérigazgató szerint a cég 2012-es tervei nem kevésbé ambiciózusak: a nyílt részvénytársasággá alakulás cégbírósági bejegyzése megtörtént; a BTel hamarosan megjelenik a tőzsdén, folytatja sikeres kötvényprogramját, valamint részese lesz a hazai virtuális mobilszolgáltatói piac elindulásának, mellyel teljessé teszi távközlési szolgáltatási portfólióját.

2011-ben ismét változtak az erőviszonyok az átalakulóban lévő hazai telekommunikációs piacon. Számos kis távközlési cég eltűnt, miközben a bevált üzleti stratégiára építő BTel, versenyelőnyét kihasználva, a korábbi évekhez hasonlóan dinamikus bővülési pályát járt be. Tavaly év végén az organikus növekedés, a műholdas üzletág beindítása, egy jelentős akvizíció – az EnterNet ADSL-üzletágának túlnyomó részével közel 16 ezer új ügyfél került a BTelhez –, az év utolsó hónapjaiban végrehajtott új ügyfélszerzések, köztük mintegy tizenöt önkormányzat és összes intézménye, illetve további több mint 10 ezer új előfizető megszerzése révén a BTel megduplázta ügyfelei számát.

A BTel 2011 végén kezdeményezte a társasági formaváltást; ennek eredményeképpen zártkörűen működő részvénytársaságból a január 3-án kiadott cégbírósági határozat értelmében – 2011. november 21-i visszaható hatállyal – nyílt részvénytársasággá alakult. Ezt követően, a kecskeméti székhelyű Business Telecom – Bács-Kiskun megye második nyrt-je – technikai listázással a Budapesti Értéktőzsde parkettjére lép, várhatóan február hónapban. Idén folytatódik a társaság sikeres 2011-2012-es kötvényprogramja, melynek keretében eddig több mint egymilliárd forint értékben jegyeztek BTel-kötvényt hazai magán- és intézményi befektetők.

Az országos hazai alternatív szolgáltató 2011-ben tovább bővítette távközlési hálózatát – a Tatabánya város intézményi ügyfeleinek kiszolgálásához kapcsolódó fejlesztés révén 2011. december végén átadásra került a BTel országos gerinchálózatának észak-magyarországi optikai szakasza. Ezt folyamatosan további szakaszok kiépítése követi majd mindaddig, amíg a teljes országot lefedő gerinchálózat elkészül, várhatóan 2015-ig. A saját hálózat folyamatos fejlesztése mellett a cég azt tervezi, hogy virtuális szolgáltatóként, úgynevezett MVNO-ként megjelenik a hazai mobilpiacon, teljessé téve szolgáltatási kínálatát, így ügyfeleinek a piacon szinte egyedülálló módon négy az egyben csomagokat is kínálhat majd.

Kulcsszavak: +céginfo BTel

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50