Postai levél a PC-ről

forrás: Prím Online, 2013. szeptember 26. 16:12

A legkorszerűbb informatikai technológiákat alkalmazza az itthon nemrégiben bemutatkozott innováció, a hibridlevél. A szolgáltatás lényege, hogy postai levél küldhetünk vele a számítógépről, ezzel egyszerűsíti és meggyorsítja a folyamatot. A program a legfejlettebb adatbiztonsági szabványoknak is megfelel.

A hibridlevél ötlete nem új: minek kellene kinyomtatni a leveleket és elvinni a postára, ha - némi túlzással – a számítógépről a postaládába is nyomtathatok? A Hibridlevél Kft. több mint egy éves fejlesztés és negyedéves tesztelés után elsőként valósította meg az ötletet Magyarországon.

 

A hibridlevél küldéséhez a felhasználó a számítógépén megszerkeszti a levelet, majd elektronikusan elküldi a szolgáltatónak, ahol 24 órán belül kinyomtatásra, borítékolásra és postázásra kerül, így a címzett akár már másnap megkaphatja. Azonban az egyszerűnek tűnő folyamat működését jelentős informatikai fejlesztések, speciális géppark és a legszigorúbb adatbiztonságot garantáló informatikai háttér teszik lehetővé.

 

Az alkalmazott technológia többrétegű (stílusosan) hibrid platform, amely skálázható. A teljes szolgáltatás informatikai hátterét az egyik legnagyobb hazai telekommunikációs szolgáltató biztosítja.

 

Hét lakat alatt őrzött adatok

 

A rendszer teljesen automatikus, emberi beavatkozás nélkül jutnak el a fájlok a nyomtatókig. A hibridlevél rendszerében a teljes dokumentumkezelési lánc titkosított csatornán keresztül zajlik, elsősorban EV SSL (Extended Validation SSL) titkosítás felhasználásával, ami azt jelenti, hogy nem csak a domaint, hanem a szolgáltatást nyújtó céget is ellenőrizték.

 

A személyes adatok védelmét ISO 27001 tanúsítvány garantálja, amely az egyik legmagasabb szintű adatbiztonsági minőségi tanúsítvány. Maga a gyártási lánc is teljesen zárt, tehát minden feldolgozás üzemen belül egy izolált (internet nélküli) hálózaton történik. Az adatokat  magyarországi TIER 3-as biztonsági szintű adatközpontban tárolják.

 

A levelek feladása három módon történhet: webes felületen, virtuális nyomtató segítségével valamint API-n keresztül. Webes felületen a kész dokumentumot lehet feltölteni egy e-mail megírásához hasonló felhasználóbarát módszerrel.

 

A virtuális nyomtatóval való küldéshez telepíteni kell egy szoftvert, amellyel lényegében bármilyen szoftverből lehet levelet küldeni – ebbből lehetséges a nyomtatás. A rendszer jelenleg elsősorban a Microsoft Word (.doc; .docx) és Adobe Acrobat (.pdf) formátumokat támogatja.

 

A nagy, havi 10 ezer levél feletti forgalmat bonyolító cégek számára elérhető a Hibridlevél Pro szolgáltatás, amellyel úgynevezett API-n keresztül nagy mennyiségben lehet adatokat átadni. Ez lényegében két rendszer közötti kommunikáció, amely lehetővé teszi külső CRM, ERP, számlázó rendszerekből való adatfogadást.

 

Hatékonyabb munkafolyamatok

 

A hibridlevél egy újabb példája annak, hogyan tud munkafolyamatokat egyszerűsíteni és hatékonyabbá tenni az informatika. A hibridlevél használatával rövidül a postai levélküldés folyamata, mely lényegében a dokumentum megszerkesztésével és online elküldésével véget ér.

 

Ezzel megtakaríthatók a nyomtatásra és postázásra fordított erőforrások, a nyomtatás, borítékolás és postára adás ideje, a papír és a festék költségei. A szolgáltatás kényelmes, gyors és költséghatékony – ára megegyezik egy postai küldeményével. Minden olyan levél küldésére alkalmas, ahol nem kell eredeti aláírásnak szerepelnie, az egyszerű szövegtől a 600 dpi minőségű nyomtatványig. Főbb felhasználási területei számlák, felszólító levelek, direkt marketing levelek, egyenlegek, értesítések küldése. A fejlesztő Hibridlevél Kft. reményei szerint a hibridlevél forradalmasítja a postai levélküldést.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Százmillió eurót fektet be az európai mesterséges intelligencia programba a Huawei

2019. november 8. 10:07

Az Antenna Hungária megvásárolta a Telenor Magyarország 25%-át

2019. november 1. 08:32

Idén is keresik az év fiatal vezetőjét!

2019. október 22. 13:26

Újabb mérföldkő a hazai digitális oktatásban

2019. október 10. 18:44
online sportfogadás