Bitcoinnal lehet fizetni egy ciprusi egyetemen

Czipperer Dia, 2013. november 22. 15:16

A University of Nicosia ciprusi egyetem egy olyan megoldást vezetett be, amellyel méltán felhívta magára figyelmet. Az intézményben ezentúl Bitcoinnal is lehet fizetni.

Egy ciprusi magánegyetem alkalmazta elsőként a nem mindennapi megoldást, vagyis hogy elfogadja a digitális fizetőeszközt, a Bitcoint, amely egy kibocsátó nélküli nyílt forráskódú online fizetőeszköz. Az egyetem úgy nyilatkozott, hogy a hallgatók tavasztól a tandíjat is befizethetik Bitcoinnal.

 

Ez sokat segít majd a nemzetközi diákoknak, akik esetleg más országból kezdeményezik a befizetést, hiszen a Bitcoinok nem adókötelesek, nincsenek külön költségei a befizetésnek, és nincs mögötte központi szabályozás sem. Emellett pedig a pénz útját sem lehet nyomon követni, ami a biztonság szempontjából igen jelentős.

 

Az egyetem elmondása szerint bizonyos országokban rendkívül nehézkesek a nemzetközi fizetések, és számos külföldi hallgató van, aki havi részletet fizet. Az átviteli díjak bizonyos esetben a befizetések 5-10%-át is elérhetik, amelyet ezzel a megoldással kiküszöbölhetnek.

 

Az egyetem a jövőben a ciprusi kormánynál is lobbizik majd azért, hogy az ország kapcsolódjon be a Bitcoin kereskedelem, feldolgozás és banki központjába.

 

Forrás: TheNextWeb.com

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A GreenGo a külső kerületekben és az agglomerációban erősít

Az autómegosztók sikerének és népszerűségének egyik kulcsa, hogy a felhasználók számára elérhető-e a szolgáltatás mindennapi életük fontos helyszínei közelében. A szolgáltatási terület bővíthetőségének korlátait a GreenGo most Külső Zónák megnyitásával bontotta le, megnyitva a bérlés lehetőségét Csepeltől Budafokig, egyben segítve az agglomerációs városok fenntarthatósági törekvéseit is.

2024. február 29. 17:30

Az ABB energiagazdálkodási megoldást vezet be az ivóvíz- és szennyvízágazatban

Az ABB bevezette az ABB Ability OPTIMAX energiagazdálkodási megoldását az ivóvíz- és szennyvízágazat számára, melynek segítségével az üzemeltetők meghatározhatják a telephelyeken belüli elkerülhető energiaveszteségeket. A digitális optimalizáló eszköz több eszköz összehangolt vezérlésével, valamint az adatok és a folyamatok láthatóságával csökkentheti az energiafelhasználást és az energiaköltségeket.

2024. február 29. 12:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

2024. február 8. 09:30