Oktatási eszközök legújabb generációja az Inteltől

Széll Zoltán, 2014. január 23. 12:48

A lapkagyártó óriás bevezette az iskolák, tanulók és tanárok számára tervezett alacsony árú „Classmate PC”-k legújabb generációját és bejelentett egy táblagépet is az oktatási szegmensben.

A Classmate PC 10 hüvelykes képernyőt, Intel Celeron N2806 processzort és Windows 8.1 operációs rendszert tartalmaz. Az opcióként megvásárolható érintőképernyőt forgatható kamerával kombinálták.

 

Az első termék, amely az Intel referencia konstrukción alapul a „HP Classmate Notebook PC”, mely még ebben a hónapban kapható lesz. Az Intel azt is bejelentette, hogy a Windows 7 alapú modell a Linux változattal együtt még ebben az évben a piacra kerül.

 

A 10 hüvelykes „Intel Education Tablet” táblagép az 1,2GHz-es Intel Z2520 mikroprocesszoron alapul,  az Android 4.2 operációs rendszer felügyelete alatt fut, támogat egy tollat, a hát- és előlapon egy-egy kamerát, opcionális 3G csatlakozófelületet és 12 óra telepélettartamot.

Az Intel Atom processzor Z2520 lapka támogatja az Intel Hyper-Threading technológiát, amely egyidejűleg négy alkalmazás-szál futtatását teszi lehetővé. Az integrált platform tartalmaz egy „Intel Graphics Media Accelerator”” grafikus gépet, amely támogatja a 3D vizuális megjelenítést, a játékokat, az teljes 1080p hardver gyorsított video-kódolást és dekódolást 30 kép/mp sebességgel.

 

A tábla és a „Classmate PC” strapabíró eszközök ezért ellenállnak az olyan külső fizikai behatásoknak, mint a leesés az asztalról (max. 70 cm) valamint a víz és a pára. A gyártók a gépet egy hőmérővel szállítják, amely az „Audio” csatlakozóba dugaszolható és méri a környezeti hőmérsékletet. Ezek az adatok sok fizikai- és kémiai feladathoz felhasználhatók.

 

Forrás: digitimes.com

 

Hardver ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Új switchekkel pörög fel a megfigyelési piac

A biztonsági kamera technológiák fejlődését követően a PoE switchek is fontos szerepet játszanak a megfigyelő rendszerek telepítésében. A switch kialakítás területén piacvezető Zyxel kifejezetten erre az igényre válaszolva alkotta meg a GS1350 PoW switch sorozatát. A portok változatos számának és a magas teljesítmény tartaléknak köszönhetően eszközeikkel akár úgy is könnyedén működtethetők a biztonsági kamera hálózatok, hogy egyszerre minden port csatlakoztatva van.

2023. június 8. 18:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan lopják el adatainkat a hackerek és mire figyeljünk jelszókezelő vásárlásakor?

2023. május 31. 15:40

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39