Átfogó big data-megoldás az Oracle-től

forrás: Prím Online, 2014. július 21. 11:10

Az Oracle az átfogó big data-megoldásokat igénylő szervezetek számára Oracle Big Data SQL néven alapvetően fontos új komponenst jelentett be a nagy volumenű adatokat kezelő megoldáscsomagjához.

Az információk elérésének és az összefüggések feltárásának leegyszerűsítése érdekében a megoldás megszünteti az adatszigeteket, és így a felhasználók ugyanazzal az SQL-lekérdezéssel kérhetnek le adatokat Hadoop, NoSQL és Oracle adatbázisokból. A megoldás minimális adatmozgatással jár, ami növeli a teljesítményt, az adattárolás pedig teljességgel átjárhatóvá válik. Az Oracle Big Data SQL fokozza a versenyképességet, mivel az adatokból sokkal gyorsabban lehet eljutni az értékes következtetésekhez, miközben az adatbiztonság és a szabályzatoknak megfelelő működés a rendszer szintjén garantált. Emellett ehhez a megközelítéshez jól hasznosítható a már megszerzett SQL-szaktudás és a meglévő szakembergárda.

Háttér:


Egyre több forrásból származó, egyre nagyobb volumenű adatot kell kezelni – erre a kihívásra keresnek újszerű megoldásokat a vállalatok. Bár a Hadoop, a NoSQL és a hasonló technológiák egyedi megközelítéseket kínálnak a big data-feldolgozások problémáira, olyan adatszigeteket („silókat”) hozhatnak létre, amelyek igencsak megbonyolítják a kulcsösszefüggések feltárásához szükséges adatelérést és elemzéseket. Az információk értékének maximális hasznosításához és a big data ígéretének valóra váltásához a vállalatoknak az adatkezelést architekturális szinten kell big data-képessé tenniük a különböző forrásokból – például Hadoop, relációs adatbázisok és NoSQL – származó, mindenféle típusú adat zökkenőmentes integrálásával. Egy ilyen nagy volumenű adatokat kezelő rendszernek az egyszerűbb elérés mellett lehetővé kell tennie az érzékeny adatok, illetve szabályozott adatkörök megfelelő kezelését, támogatva az ehhez szükséges vállalati szintű adatbiztonságot és informatikai irányítást, anélkül, hogy mindehhez új szakismereteket igényelne.
 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Mit mér és mire panaszkodik a magyar netező?

2019. augusztus 19. 09:35

A Magyar Telekom 2019. második negyedéves eredményei

2019. augusztus 8. 11:32

Új tulajdonosa van a UPC-nek

2019. augusztus 1. 12:20

A Bosch és a Daimler megvalósítja a vezető nélküli, automatizált parkolást

2019. július 31. 16:53
online sportfogadás