Nem látnak rá többé a monitorra

MTI Sajtóadatbank, 2014. november 12. 14:27

Elég csak pár percre őrizetlenül hagyni a számítógépet, laptopot és a túl kíváncsi kollégák, ismerősök, vagy az információkra vadászó hackerek máris kutakodhatnak a gépben. Készült megoldás.

Az ePrivacy szűrő megakadályozza, hogy arra jogosulatlanok akár csak egy pillanatra is belenézzenek a készülékekbe és így hozzáférjenek a nem rájuk tartozó adatokhoz.

Ez az applikáció rendelkezik intelligens arcfelismerő technológiával, amely képes az előzetesen bevitt adatok alapján arra, hogy a saját web kameráján keresztül beazonosítsa a készülék tulajdonosát és csak neki tegye láthatóvá a képernyőt. A behatolás-jelző szintén praktikus funkció. Ha például idegen arc jelenik meg a készülék kamerájának „látókörében”, akkor azonnal felugrik egy figyelmeztető üzenet, ami jelzi a tulajdonosnak, hogy rajta kívül más is nézi a képernyőjét.

 



Az alkalmazás arra is képes, hogy lezárja a készüléket, mikor azt őrizetlenül hagyják. Az eszköz kamerája érzékeli, hogy nincs a közelben a tulajdonosa, ezért elsötétíti a képernyőt, hogy senki se láthassa, mi volt rajta. Miután a gazdája visszatér, a képernyő ismét kiold és lehetővé teszi a megszakított munkafolyamat folytatását.

hirado.hu

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

2024. február 8. 09:30