Majd 40 millió házasságtörő adatait tették közzé hackerek

forrás: Prím Online, 2015. augusztus 20. 09:29

Meghekkelték a világ egyik legnagyobb házasságtörő társkereső oldalát, a kanadai tulajdonú Ashley Madisont: 37 milliónyi hűtlenkedő neve, címe, telefonszáma, hitelkártya adatai kerültek ki – írja a Daily Mail cikke alapján a VS.hu. A 9,7 gigabájt méretű fájl a felhasználók szexuális vágyaira vonatkozó információkat is tartalmaz, köztük olyanokét, akik köztiszteletben álló pozíciókat töltenek be, akár a katolikus egyházon belül is.

“Az élet rövid, lépj félre!" – ezzel a mottóval buzdított házasságtörésre mindenkit az Ashley Madison, regisztrálóinak komplett nlvtelenséget ígérve. Sokan közülük most valószínűleg bánják, hogy a megcsalásnak ezt az eszközét választották, bankárok, köztisztviselők, ENSZ-békefenntartók, de még vatikáni dolgozók is lelepleződtek. A hekkereknek pont ez volt a céljuk, akciójukat a „csaló szarzsákok” lebuktatásának szentelték, végső céljuk pedig a szájt tönkretétele.

 


A nyilvánosságra került adatbázisban tömérdek személyes adat található, egyes felhasználókról meztelen profilképek. Az egyik rubrikában a szexuális preferenciákra, fantáziára vonatkozó információ szerepel, valamint egy rövid leírás arról, ki, milyen típusú alannyal szeretné megcsalni a párját. Ha az e-mail címek pontosak, az esetenként súlyos következménnyel járhat: van, aki a katolikus egyház valamely intézményének címéről, más brit és egyesült államokbeli kormányzati tisztségviselőként, megint más olyan nagy cégek dolgozójaként regisztrált, mint az IBM vagy a BAE Systems. De akad, aki a Harvard vagy a Yale egyetemen dolgozik.


Csak ízelítőül, hogy kinek mi volt a motivációja: a Bank of America egyik bankárja úgy jellemezte magát, mint akinek fékezhetetlen vágyai vannak, és olyasvalakit keres, aki a feleségénél szexuálisan felszabadultabb.


“Szükségem van valakire, akivel bármit kipróbálhatok." – írta.
 

Az Ashley Madison szerint a hekkerek bűncselekményt követtek el, ellenük feljelentést tettek, és most az FBI is vizsgálódik.

Forrás: vs.hu

Kulcsszavak: security hacker

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Kutatás a céges jelszómenedzsmentről

Minden nap használod, az értékeidért felel, de könnyű ellopni. Mi az?
Olyan digitális hitelesítő adatról van szó, amely elemi szerepet játszik az információ biztonságában. Érdekessége, hogy nagyon könnyen rossz kezekbe kerülhet, ha nem úgy tároljuk, ahogy azt illene. Ez a jelszó, amivel mind a privát, mind a céges adatkezelés során találkozol.

2021. október 24. 11:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hosszabbít Az Év Honlapja Pályázat

2021. október 15. 18:12

Google: környezetbarát keresési funkciók érkeztek

2021. október 7. 17:13

Radikális változások jönnek a Google keresésben: itt a MUM!

2021. szeptember 30. 19:07

Megújul a Vodafone vezetékes internet és TV portfoliója

2021. szeptember 29. 11:20