Majd 40 millió házasságtörő adatait tették közzé hackerek

forrás: Prím Online, 2015. augusztus 20. 09:29

Meghekkelték a világ egyik legnagyobb házasságtörő társkereső oldalát, a kanadai tulajdonú Ashley Madisont: 37 milliónyi hűtlenkedő neve, címe, telefonszáma, hitelkártya adatai kerültek ki – írja a Daily Mail cikke alapján a VS.hu. A 9,7 gigabájt méretű fájl a felhasználók szexuális vágyaira vonatkozó információkat is tartalmaz, köztük olyanokét, akik köztiszteletben álló pozíciókat töltenek be, akár a katolikus egyházon belül is.

“Az élet rövid, lépj félre!" – ezzel a mottóval buzdított házasságtörésre mindenkit az Ashley Madison, regisztrálóinak komplett nlvtelenséget ígérve. Sokan közülük most valószínűleg bánják, hogy a megcsalásnak ezt az eszközét választották, bankárok, köztisztviselők, ENSZ-békefenntartók, de még vatikáni dolgozók is lelepleződtek. A hekkereknek pont ez volt a céljuk, akciójukat a „csaló szarzsákok” lebuktatásának szentelték, végső céljuk pedig a szájt tönkretétele.

 


A nyilvánosságra került adatbázisban tömérdek személyes adat található, egyes felhasználókról meztelen profilképek. Az egyik rubrikában a szexuális preferenciákra, fantáziára vonatkozó információ szerepel, valamint egy rövid leírás arról, ki, milyen típusú alannyal szeretné megcsalni a párját. Ha az e-mail címek pontosak, az esetenként súlyos következménnyel járhat: van, aki a katolikus egyház valamely intézményének címéről, más brit és egyesült államokbeli kormányzati tisztségviselőként, megint más olyan nagy cégek dolgozójaként regisztrált, mint az IBM vagy a BAE Systems. De akad, aki a Harvard vagy a Yale egyetemen dolgozik.


Csak ízelítőül, hogy kinek mi volt a motivációja: a Bank of America egyik bankárja úgy jellemezte magát, mint akinek fékezhetetlen vágyai vannak, és olyasvalakit keres, aki a feleségénél szexuálisan felszabadultabb.


“Szükségem van valakire, akivel bármit kipróbálhatok." – írta.
 

Az Ashley Madison szerint a hekkerek bűncselekményt követtek el, ellenük feljelentést tettek, és most az FBI is vizsgálódik.

Forrás: vs.hu

Kulcsszavak: security hacker

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A kiberbiztonság üzleti felelősség, nem csupán informatikai feladat

Téves az az elképzelés, hogy a mai technológiai környezetben – gondoljunk csak a mesterséges intelligencia ugrásszerű fejlődésére – bármilyen vállalati érték biztonságban van az optimális kibervédelmi feltételek megteremtése nélkül. Míg korábban ennek kiépítése vagy elhanyagolása kizárólag a vezetők kezében volt, ez most megváltozik. Négy és fél évvel a hatástalannak bizonyuló NIS irányelvet követően az Európai Unió 2022-ben elfogadta és kihirdette a szélesebb kört érintő NIS2 irányelvet. Bár a kibertan törvény hatályba lépésének dátuma október 18-a, de az érintetteknek már most el kell kezdeniük a felkészülést, hogy a kijelölt határidőre képesek legyenek megfelelni az elvárásoknak.

2024. február 29. 11:33

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

2024. február 8. 09:30