Újabb részletek az LG új csúcsmonitorjairól

forrás: Prím Online, 2015. december 22. 14:26

Az LG nemrég jelentette be legújabbb csúcsmonitorjait. Most a gyártó még több részletet elárult a modellekről, többek között azt is, hogy a jövő évi CES-en találkozhat vele először a nagyközönség.

A CES-en a vállalat az LG monitorválasztékára épülő csúcs-összeállításokat is bemutat majd. Az egyik, digitális szakembereknek és gamereknek szóló összeállítás főszereplője a 34 colos, 21:9 képarányú, ívelt UltraWide monitor (34UC98), amely a Thunderbolt 2 csatlakozókal is rendelkezik. A 3440 x 1440 képpontból álló QHD monitor nagyméretű, ívelt kijelzője, a kiváló képminőséget biztosító IPS technológia és a speciális funkciók felhasználók széles táborának igényeit elégítik ki a hardcore gamerektől a digitális média szakemberekig. Így teljes multimédiás élményt nyújtanak a tartalom-előállítók és a fogyasztók számára is.

 

Ugyanilyen lenyűgöző képet jelenít meg az LG Ultra HD 4K monitora (27UD68), ami soha nem látott játékélménnyel lepi meg a gamereket. Mindkét monitor az AMD modern FreeSync technológiájával biztosítja a szaggatás- és képtörés-mentes képet, a folyamatos játékélményt.

 

A CES-en az LG bemutatja 21:9 képarányú UltraWide 34UM88 monitorát is, amely tökéletes munkaállomása lehet mindazoknak a digitális szakembereknek – például fotósoknak és grafikusoknak -, akiknek létfontosságú a precíz képvisszaadás. A szélesebb képnek köszönhetően nagyobb munkafelületen, egymás mellett rendezhetőek el a fényképek, illetve egyszerre több alkalmazással is lehet dolgozni, ezzel is javítva a munkavégzés hatékonyságát. A monitor ráadásul Thunderbolt 2 kompatibilis, ami nélkülözhetetlen a nagyméretű képekkel vagy videófájlokkal dolgozó művészek számára.

 

Szintén a CES-en debütál az LG kreatív szakembereknek szánt 27 colos Ultra HD 4K monitora (27UD88), amely rendelkezik a legmodernebb USB-C port-tal is. Utóbbi a számítógépes összekapcsolhatóság legújabb generációját jelenti, ugyanis erről a monitorról olyan gyorsan tölthető egy laptop, mint a normál gyári töltőről, miközben az egyidejű adatkapcsolat USB 3.0 átviteli sebességet biztosít. Ezzel az egykábeles megoldással tehát úgy lehet a külső monitorra csatlakoztatni egy laptopot úgy, hogy a monitort áramforrásként is használjuk, vagyis nincs szükség több vezetékre.

 

A 27UD88 mindemellett olyan alap színbeállításokat is kínál, mint például a videó munkáknál használatos népszerű Rec. 709 és SMPTE-C, így a felhasználók gyorsan és könnyen tudnak módosítani a kép beállításain, a képernyőn megjelenített tartalomtól függően.A 2016-os modelleknél a kitűnő képminőséget biztosító IPS paneltechnológián túl az LG egy sor meggyőző dizájnelemmel is előrukkol. Az egyes Infinity Display modellek (24MP88) gyakorlatilag láthatatlan külső keretet, vagy az íves ArcLine állvány olyan elegáns részleteket jelentenek, amelyek pontosan illeszkednek az IPS kijelzők szépségéhez.

 

Az LG legújabb monitorait a CES 2016 kiállításon január 6-9. között mutatja be.

Kulcsszavak: LG monitor UltraWide 4K CES 2016

Hardver ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Évente több százezer forint megtakarítást hozhat a piezotintás nyomtatás

Öt év alatt megközelíti a 2 millió forintot az áramszámlán jelentkező megtakarítás, amelyet már egy közepes méretű cég is elérhet, ha lézertechnológiás irodai multifunkciós berendezéseit az Epson piezoelektromos tintasugaras eszközeire cseréli. A lépéssel csaknem 1,5 tonna CO2 emissziótól is meg lehet kímélni a környezetet, miközben a hőmentesen működő gépek egyéb szempontok alapján is lényegesen környezetkímélőbbek a lézereseknél.

2023. március 24. 18:00

Az új Legion laptopok a teljesítményt és a hordozhatóságot ötvözik

A Lenovo bejelentette a Lenovo Legion Slim laptopok legújabb, 8. generációját. A sorozat most bemutatott tagjai minden eddiginél nagyobb szabadságot nyújtanak a játékosoknak. A Lenovo Legion Slim sorozat lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy kibontakoztassák kreativitásukat és elérjék a játékokkal kapcsolatos céljaikat. 

2023. március 24. 16:43

Vadonatúj LOQ gaming laptopokat és torony PC-ket mutatott be a Lenovo

A játékok nem kizárólag csúcskategóriás számítógépeken élvezhetők. Erre bizonyíték a Lenovo újonnan bejelentett termékcsaládja, a LOQ (lock), amely a kezdő játékosokat támogatja a játékok és virtuális világok felfedezésében és abban, hogy valódi közösségekhez csatlakozzanak, olyan játékeszközökkel, amelyek számos funkcióval rendelkeznek, mégsem jelentenek megterhelő kiadást.  

2023. március 24. 15:20

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08

DEUTSCHE TELEKOM innovációk az idei Mobil Világkiállításon

2023. február 28. 12:48