Big Data Universe 3.0

forrás: Prím Online, 2018. május 22. 16:33

A Big Data szakmai hívei, illetve az érdeklődők idén is az immár hagyománnyá vált Big Data Universe Konferencián gyűltek össze, amelyre 2018. május 17-én került sor a budapesti Akvárium Klubban.

A Nextent Informatikai Zrt. által szervezett ingyenes, egész napos rendezvény a legfrissebb Big Data trendeket vonultatta fel az IoT-tól kezdve az önvezető autókon, chatbotokon át egészen a mesterséges intelligenciáig.

 

A Big Data manapság már nem csak a programozóknak jelent csemegét: az üzleti világ és a legtöbb iparág folyamatosan és egyre többet profitál belőle a mindennapok során. A rengeteg, szisztematikusan elemzett és felhasznált adat az iparban például segít tökéletesíteni a termelést, minimalizálni a hibafaktorokat és optimalizálni az egyes munkafolyamatokat. Komplett gyártósorok, önjáró mezőgazdasági gépek, energetikai és távközlési okosmegoldások “üzemelnek” adatokkal, vagyis a begyűjtött és elemzett információra adott célspecifikus válaszmechanizmusok által kontrollálva.

 

A Big Datában rejlő lehetőségeket példák ezrein keresztül lehet bemutatni, melyek rögtön újabb alkalmazási módokat inspirálhatnak - ez is egyike a Nextent által szervezett egésznapos rendezvény célkitűzéseinek, amelyre több száz cégtől összesen 447 érdeklődő regisztrált. A kellemes hangulatú konferencián 10 órányi magas szintű szakmai tartalmat hallhatott a közönség 16 izgalmas, angol nyelvű előadás keretében, melyek legtöbbje a gyakorlati megvalósításra fókuszált. 

 

 

Az idén is Dr. Bodnár Zsigmond, a Nextent stratégiai igazgatója nyitotta meg a konferenciát, amelyen a következő témák kerültek napirendre ismert és elismert nemzetközi és hazai szakértők tolmácsolásában:

  • Chatbotok: automatikus chat-kommunikáció, tanuló robotok
  • VR / AR, kiterjesztett 3D vizualizáció
  • Mesterséges intelligencia / Gépi tanulás / Gépi tanulás neurális hálókkal, önvezető autók 
  • Adatvizualizáció üzleti intelligencia-szoftverekkel
  • Fintech és Blockchain technológiák - A pénzügyi világ robbanásszerű átalakulása
  • IoT - Internet of Things, Internet of Everything

 

Szücs Ádám, a Nextent adatelemzési és -vizualizációs főmérnöke a cég saját fejlesztésű energia menedzsment rendszerén keresztül az alkalmazásarchitektúrák kihívásaira és lehetőségeire hívta fel a figyelmet, míg Komor Attila, a cég adatelemző munkatársa az eSportról és az ott felgyülemlő értékes adatmennyiség feldolgozásáról tartott izgalmas előadást.

 

Igazi gondolatébresztő volt  az IFUA Horváth & Partners Kft. két munkatársának: Gulyás Attilának és Palotai Bálintnak közös prezentációja az árképzés fejlett analitikájában rejlő lehetőségekről. A bukaresti Crossovertől érkező Ovidiu Gavril filozófikus, mégis nagyon aktuális témát járt körbe: a munka jövőjéről tartott előadást a jelen és a jövő adatfókuszú társadalmaiban.

 

A szakmailag kiemelkedő és nemzetközi színvonalú egésznapos konferenciáról bővebb információ a https://bdu.hu/ címen érhető el.

Trend ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Két magyar vállalkozás is szerepel a Deloitte Technology Fast 50 listán

Minden korábbinál nagyobb növekedést értek el az idei Deloitte Technology Fast 50 Central Europe listán szereplő cégek, az előző négy évben átlagosan 1290 százalékkal bővült az árbevételük. A 3D-s nyomtatással foglalkozó cseh Prusa Research vezeti a rangsort, amelyre idén két magyar cég került fel, a Supercharge és a SmartFront.

2018. október 15. 16:27

Black Friday Magyarországon

A Black Friday Globál oldalon nem csak a magyarországi híreket, de a világ minden tájáról találhatunk információkat a Fekete Péntekről. Górcső alá vették ezt a napot, hogy ne maradjunk le semmiről. Sőt, náluk megtalálhatjuk a legnagyobb árengedményeket, amelyeket a Picodi nyújt - a legjobb és a legnagyobb kedvezményeket gyűjtő portál a világon!

Alább a Black Friday Globál felmérését olvashatják.

2018. október 15. 14:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

eTrends Monitor: a készpénzmentes fizetés már népszerűbb a netezők körében

2018. október 8. 10:12

Videót vetít, kezet fog, ölel, táncol a robot

2018. szeptember 21. 14:07

Mely területeken jelenti a fejlődés motorját a nyílt forráskód

2018. szeptember 19. 14:18

A drón vagy a Tesla gyorsul jobban?

2018. szeptember 18. 14:04
cloudappsportal.com