A Viber legújabb funkciói szórakoztatóbbá teszik az új tanévet

forrás: Prím Online, 2020. szeptember 15. 19:32

A Rakuten Viber kommunikációs alkalmazás különböző fejlesztéseket vezetett be annak érdekében, hogy támogassa a tanárokat, a szülőket és a diákokat az új tanévben. A japán tulajdonú kommunikációs platform nemrégiben feleletválasztós kvíz módot indított a szavazásoknál mind a csoportos beszélgetések, mind pedig a közösségek számára, ezzel segítve a tanárokat, hogy könnyebben ellenőrizhessék, hogy az osztályoknak az egyes tantárgyakból milyen fokú ismeretei vannak.

Így hozz létre kvízt a szavazásoknál:

  • Válassz ki egy Communityt vagy egy csoportos beszélgetést, és kattints a képernyő alján található szavazás ikonra!
  • Az előugró ablakban engedélyezd a kvíz módot, majd adj hozzá egy kérdést és a lehetséges válaszokat; ha szükséges, adj meg egy rövid magyarázatot is a helyes válasz ismertetésére!
  • Válaszd ki a helyes választ, majd kattints a Létrehozás gombra!

 

Miután a kvíz élesült mind a Communityk-ben, mind a csoportos csevegésekben, a többi felhasználó láthatja a válaszok megoszlását, de csak azután, hogy minden egyes személy részt vett és kitöltötte a tesztet. Ezt követően a felhasználók egy rövid magyarázattal kísérve nézhetik meg a helyes választ. A Community-kben kitöltendő kvíz résztvevőinek egyéni válaszai titkosak maradnak még a teszt készítői számára is, akik csak a válaszok kérdésenkénti megoszlását láthatják, míg a csoportos beszélgetéseknél a kvíz készítőjének lehetősége van arra is, hogy nyomon kövesse, mi volt az egyes válaszadók pontos szavazata.

 

 

Ez a funkció hasznos lehet mindenkinek, akit érdekel a közösség tagjainak tudásszintje ismeretei és véleménye, vagy egyszerűen szórakoztató vetélkedőket készítene különböző témákban.

 

„Az elmúlt tanév végén az oktatás digitalizálása egyik napról a másikra következett be, az országhatárok globális lezárásával egyidőben. Néhány nap alatt az egész oktatási folyamat helyszíne a diákok és a tanárok otthona lett az osztályterem helyett. Napjaink és az előző év azonos időszakának globális statisztikái alapján a Communityk-ben aktívan résztvevő felhasználók száma megduplázódott, ami azt mutatja, hogy ebben a kihívást jelentő időszakban a Viber fontos szövetségesként használható az új egyensúly megtalálásával kapcsolatban” – nyilatkozta Anna Znamenskaya, a Rakuten Viber növekedésért felelős igazgatója.

 

Az elmúlt hónapokban a Viber többször is bizonyította az oktatás iránti elkötelezettségét azzal, hogy számos, a tanárok, a diákok és a szülők számára egyaránt szórakoztató és praktikus funkciót vezetett be. Ezek közé tartozik a médiagaléria és a hamarosan érkező Emlékeztető funkció a Jegyzetekhez, amely segít a felhasználóknak észben tartani a különböző feladatok, projektek és találkozók határidejét. A GIF- és matricakészítő különösen hasznos azok számára, akik szeretnének osztálytársaikkal vagy épp a szülői közösségekben megosztani szórakoztató tartalmakat. Az azonnali hang- és videóüzenetek pedig mindig jó ötletnek bizonyulnak, amikor utazás közben rövid üzeneteket szeretnénk küldeni.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

2024. február 8. 09:30