Miért jó egy használt monitor irodai felhasználásra?

forrás: Prím Online, 2022. május 13. 16:02

Egy használt monitor irodai felhasználásra kiválóan alkalmas. Olyan készülékekről van szó, melyek költséghatékony megoldást jelentenek pl. KKV-k számára vagy egyéni vállalkozóknak. Kiválóan alkalmasak hosszú távú felhasználásra. Nézzik is meg, hogy miért!

Egy használt monitor irodai felhasználásra készült?

 

Nézd meg a PC Arénánál a használt monitorokat, és látni fogod, hogy igen, erre készültek. Az ilyen informatikai eszközök rendszerint nagyvállalatoktól érkeznek, hogy aztán másodvirágzásukat éljék.

 

 

A nagyobb cégek olyan számítógépeket és perifériákat is leselejteznek, melyek az amortizációs szabályok miatt nulla értékkel bírnak, mégis tökéletesen működnek. Ezeket újítják fel, majd értékesítik a valós értékük töredékéért. Így juthatunk hozzá olyan kiváló informatikai eszközökhöz nagyon kedvező áron, amiket újonnan lehet, hogy meg sem tudnánk vásárolni. És ha valamik, hát ezek garantáltan jól bírják az irodai felhasználást!

 

Megkímélt állapotú használt monitorok

 

Ha megnézzük, hogy hol sérülhetnek jobban a számítógépek és azok különböző perifériái, akkor a lista végén lesz az iroda. Otthoni környezetben természetes, hogy olyan behatások is érhetik őket, melyekkel egy munkahelyen nem találkozunk. Teljesen más a veszélyforrások mennyisége az egyik és a másik helyen.

 

Míg otthon akár kisebb gyermekek is rongálhatják őket, addig egy munkahelyen erről szó sem lehet. Egy-egy játékban elszenvedett vereség vagy online pókerben való vesztést követően akár tettlegességig is fajulhatnak az indulatok. Ilyenkor akár kisebb sérülések is érhetik a monitort. És akkor még ott vannak a különböző fröccsenő folyadékok is. Ezeknek a vállalati szabályok miatt sokkal kevésbé vannak kitéve az informatikai eszközök.

 

Arról nem is beszélve, hogy céges informatikusok oltalma alatt állnak, és természetesen hozzáértők készítették elő a megfelelő áramellátást és csatlakozókat. Ez pedig egy újabb garancia arra, hogy megfelelő kezekben voltak a használt monitorok.

 

Költséghatékony és még zöld is

 

Amikor egy új informatikai eszközt vásárolunk, akkor annak megfizetjük az árát. De cserébe kapunk garanciát, és biztosak lehetünk benne, hogy sokáig fogjuk használni. Miért ne lehetne ez igaz egy használt monitorra is? 

 

A fent leírtakból szépen látszik, hogy akár töredékáron is beszerezhetsz olyan kiváló monitorokat, melyek aztán hosszú ideig szolgálnak majd. És még garanciát is kapsz hozzájuk, méghozzá nemcsak pár hónapot, hanem pl. a már említett PC Arénánál rögtön 2 évet! Továbbá ha mindezt (és a fent már leírtakat) összevetjük, akkor egy elég jó alternatívát kapunk egy újonnan vásárolt eszközhöz képest.

 

Ráadásul még környezetvédelmi haszna is van az ilyen vásárlásainknak. Méghozzá azzal, hogy így ezek az eszközök a leselejtezést követően nem egyből a hulladéklerakóban vagy jobb esetben részben újrahasznosítva végzik. Hosszú évekkel kitolhatjuk azt az időpontot, amikor végleg el kell búcsúzzunk tőlük. Így nem kell annyi újat gyártani, és kevésbé terheljük meg vele a Földet.

Kulcsszavak: monitor iroda informatika

Irodatechnika ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az AOC legújabb USB-C monitorcsaládja hamarosan a boltok polcain

A kijelző szakértő AOC büszkén jelenti be az új V5 sorozatú monitorokat, amelyek tökéletesek az olyan otthoni felhasználók vagy diákok számára, akik stílusosan szeretnék modernizálni otthoni irodájuk képernyőjét: A 3 oldalon keret nélküli V5 modellek minimális helyigény mellett vékony, elegáns képernyővel rendelkeznek, és olyan fejlett funkciókat kínálnak, mint az USB-C csatlakoztathatóság 65 W teljesítményleadás funkcióval. 

2022. július 27. 12:42

A Philips monitors bejelenti az új hordozható monitorát

Napjaink rohanó világában a mobilitás a mindennapi élet meghatározó jellemzője, és a nagyobb mobilitás nagyobb rugalmasságot igényel. Otthon vagy az irodában, barátokkal vagy kollégákkal, multitasking vagy lazítás közben, a felhasználóknak olyan megoldásokra van szükségük, amelyek lépést tudnak tartani dinamikus életstílusukkal. 

2022. július 25. 18:50

Már nyáron elérhető lesz az új Dell Precision torony

A Dell Technologies bemutatta az új Precision 7000 mobil munkaállomásokat. A modell a technológiai fejlesztések mellett új kialakítású DDR5 memóriával rendelkezik, amely a Dell várakozásai szerint iparági szabvány lesz. A Precision 7865 Tower az AMD Ryzen Threadripper PRO 5000 WX processzorcsaláddal érkezik, amely hozzájárul, hogy a termék rendkívüli teljesítményt, rugalmasságot és megbízhatóságot kínáljon, és könnyedén megbirkózzon a legkomolyabb teljesítményt igénylő feladatokkal is.

2022. július 14. 18:29

Az új AOC gaming monitor megfizethetővé teszi a 4K játékot

Az AGON by AOC – a világ egyik vezető gaming monitor* és IT kiegészítő márkája – bemutatja az új 71 cm/28" méretű AOC GAMING U28G2XU2 gaming monitort, a jelenlegi U28G2XU utódját. Legyen szó akár PC-ről, akár konzolokról, a villámgyors 144 Hz frissítési rátának és az 1 ms GtG borotvaéles válaszidőnek köszönhetően az U28G2XU2 a mainstream és a hardcore játékosok körében egyaránt nagy sikert arat.

2022. július 13. 18:55

Új Philips modell az egyszerűbb közös munka érdekében

A Philips monitors széles portfóliójához egy olyan új modell csatlakozik, amely megfelel a videohívások új sztenderdjeinek: a Philips 34E1C5600HE.

2022. június 30. 20:11

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Indul a 2022-es ’Az Év Honlapja’ pályázat!

2022. augusztus 15. 12:31

Új HR vezérigazgató-helyettes a Yettelnél

2022. augusztus 11. 11:21

Most lesz csak igazán fontos érteni az energiacímkéket

2022. július 31. 12:17

Hetedik éve sikeres az ABB női esélyegyenlőséget célzó mentorprogramja

2022. július 25. 12:40