1 millió forintos összdíjazással indult a K&H Egyetemi E-sport Kupa

forrás: Prím Online, 2023. március 9. 12:44

1 millió forintos összdíjazással és nemzetközi kapcsolódással 2023-ban is elstartolt a K&H Egyetemi E-sport Kupa versenysorozat. A márciusban hétről hétre zajló küzdelemben nyolc magyar egyetem csapatai a League of Legends, a Valorant, valamint a Rocket League játékok platformján mérik össze tudásukat.

„A most felnövő generáció ma már új, digitális, innovatív lehetőségeket keres magának a sport és a szórakoztatás terén is. Mi ebben szeretnénk támogatni a fiatalokat az e-sport támogatásunkkal, ezért idén immár második alkalommal indult el 1 millió forintos összdíjazással a K&H Egyetemi E-sport Kupa. Márciustól nyolc egyetem csapatai mérettethetik meg tudásukat a sport leginnovatívabb, leggyorsabban fejlődő szakágában, illetve bizonyíthatják az elhivatottság, eltökéltség és kiváló teljesítményre való törekvésüket” – mondta el Horváth Magyary Voljč Nóra, a K&H Csoport kommunikációs ügyvezető igazgatója.

 

A K&H Egyetemi E-sport Kupa 2023. március 1. és 31. között zajló alapszakaszában két négycsapatos csoportban körmérkőzéses rendszerben zajlanak majd az összecsapások a League of Legends, a Valorant, valamint a Rocket League játékok platformján.  A továbbjutó négy csapat közül kettő jut be az offline lebonyolítású döntőbe és 2023. április 6-án a budapesti Gamerlandben bizonyíthatnak a fődíjért. 

 

 

A bajnokságban a nemzetközi kapcsolódás okán kizárólag hallgatói jogviszonnyal rendelkező és csak 16 éven felüli játékosok vehetnek részt. 

 

„Fontos kiemelni, hogy a K&H Egyetemi E-sport Kupa versenysorozattal egyúttal nemzetközi megmérettetésen való részvételt is biztosítunk. Az adott játékok győztes csapatai ugyanis az Amazon University Esports Masters 2023-as sorozatának Last Chance Qualifier szakaszába jutnak be, ahonnan sikeres szereplés esetén a verseny főtáblájára kerülnek. Az Amazon University Esports Masters egy olyan nemzetközi, egyetemi szintű versenysorozat, amelynek keretében európai szinten mérhetik össze tudásukat az intézmények legjobb csapatai. Tavaly 16 ország 952 egyeteme, közel 28 ezer játékos vett részt a megmérettetés valamelyik állomásán” – hangsúlyozta Biró Balázs, a HUNESZ elnöke.

 

A K&H Egyetemi E-sport Kupa mérkőzéseit az Esport1 szakértőkből álló kommentátor gárdája közvetíti minden héten a portál Twitch- és YouTube-csatornáján, valamint Facebook-oldalán.

 

Az eddig versengő egyetemek:

  • Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME)
  • Széchenyi István Egyetem, Győr (SZE)
  • Pécsi Tudományegyetem (PTE)
  • Debreceni Egyetem (DE)
  • Óbudai Egyetem (ÓE)
  • Budapesti Metropolitan Egyetem (METU)
  • Budapesti Corvinus Egyetem
  • Budapesti Gazdasági Egyetem (BGE)
Kulcsszavak: e-sport HUNESZ

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A HONOR most már Európa 5 legsikeresebb okostelefon márkáinak egyike!

2023 utolsó negyedévében az európai okostelefon-értékesítés mérsékelten ugyan, de 3%-kal csökkent éves szinten, a HONOR azonban bámulatos, 116%-os növekedéssel zárta az évet. 

2024. február 25. 15:39

Maradj motivált és hozz ki magadból még többet az új Samsung Galaxy Fit3 aktivitásmérővel!

A Samsung bemutatja a legújabb, széles körben elérhető Galaxy Fit3 aktivitásmérőjét, amely a vállalat továbbfejlesztett egészségmegőrző technológiájával mindenkit arra ösztönöz, hogy jobban érezze magát és egészségesebb életmódot folytasson. Az alumíniumvázzal és szélesebb kijelzővel érkező Galaxy Fit3 okoskarkötőkön a felhasználók éjjel-nappal, közvetlenül csuklójukról követhetik nyomon az alvás vagy edzés során mért, egészségüket és jóllétüket érintő információkat.

2024. február 25. 13:50

Az európai és a magyar vásárlók közül is egyre többen választanak high-end okostelefont

Egy friss piacelemzés szerint európai szinten jelentősen nőtt a felső kategóriás okostelefonok eladott darabszáma, tízből négy készülék a tavaly évvégi szezonban már ezek közül került ki. A fejlett fotós-videós, gaming képességeket, nagy tárhelyet, extra hosszú üzemidőt kínáló prémium modellek részaránya a Rejoy.hu-nál is érezhetően nőtt, 2023 utolsó negyedévben minden harmadik vásárló high-end készüléket választott a felújított kínálatból.

2024. február 25. 12:04

Van élet 1 millió dollár alatt – újraformálódik a startup piac

Az elmúlt évben jelentősen zsugorodott a nemzetközi és a hazai startup piac a befektetéseket és a csapatok számát illetően is. A start it @K&H vezető nagyvállalati inkubátor szerint azonban az óvatosabb hozzáállás átrendeződést, az úgynevezett unikornisok mellett a kisebb csapatok felértékelődését hozhatja magával, az egyre inkább MI vezérelte megoldások mellett. Az inkubátorprogram a következő féléves fejlesztési időszakban ezért a digitális innovációkra fókuszál, és IT kihívást is hirdet azoknak, akiknek még nincs konkrét ötletük, de belekóstolnának a vállalkozásindítás és a startupok világába.

2024. február 25. 10:26

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

2024. február 8. 09:30

Számos díjjal jutalmazták az LG innovációit a 2024-es CES-en

2024. január 29. 16:07