Az m-commerce-nek a táblagépek adhatnak lendületet, az okostelefonokon kevesebben vásárolnak

forrás Prim Online, 2011. október 19. 15:23

Az Ipsos felmérése szerint a mobil kereskedelem messze nem terjedt el olyan mértékben, mint azt az okos-telefonok megjelenésekor remélték, ugyanakkor a táblagépek tulajdonosai egyre gyakrabban vásárolnak a neten keresztül. Mindezt azzal magyarázzák, hogy a vásárlás lényege mégsem szoritkozik csupán valamilyen hiányzó tárgy beszerzésére, hanem önmagában a műveletsor is egyfajta élmény, és ezt a multimédiás, nagyfelületű, HD-felbontású tabletek jobban támogatják, mint egy telefon-kijelző.

 

A kutatás külön vizsgálta a "kettős tulajdonosok" csoportját, és kiderült, hogy ők a legaktívabb m-commerce felhasználók, azok, akiknek okostelefonjuk és táblaszámítógépük is van, jóval több mobil vásárlást kezdeményeztek a múlt évben, mint azok, akiknek csak okostelefonjuk van. (Igaz, a kettős tulajdonosok csoportja elég nagy átfedésben van a tablet-tulajdonosok csoportjával, kevesen vannak olyanok, akiknek van modjuk iPadjük, de közben a telefonkészülékük alkalmatlan böngészésre, levelezésre.)

 

 

A tablettulajdonosok csoportjánál ráadásul a vásárlásra fordított összegek is magasabbak, amit persze a felhasználói élmény mellett magyarázhat az is, hogy ezeket a készülékeket - első körben - főként a magasabb jövedelmű réteg engedhette meg magának.

 

Azt, hogy a táblaszámítógépnél valóban a vásárlás - kisképernyőn nehezen produkálható - élménye a meghatározó, bizonyítja, hogy a mobil vásárlás élményével a táblaszámítógép tulajdonosok 50 százaléka nagyon elégedett, míg ez arány az okostelefon tuljdonosoknál csak 32%.

 

 

 

 

 
Kulcsszavak: m-commerce

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Dalszövegek a Samsung Smart tévéin az Apple Music alkalmazással

A Samsung Smart TV készülékein a legújabb frissítésnek köszönhetően több millió, a zenével szinkronban megjelenő dalszöveg válik elérhetővé az Apple Music alkalmazásban. A 2018 után megjelent Samsung Smart TV modelleken elérhető opcióval a felhasználók minden eddiginél könnyebben követhetik a kedvenc zenéiket és azonnal megismerhetik a legújabb szerzemények szövegét.

2020. július 8. 14:59

Új elnököt nevezett ki a dán robotipari éllovas

Thomas Visti hatáskörét a Mobile Industrial Robots A/S új elnöke, Søren E. Nielsen veszi át. Mindössze két és fél évvel a MiR-hez való csatlakozása után (mint CTO), Søren E. Nielsen a mobil robotgyártás globális piacvezetőjének élére került. A pozícióváltás Thomas Visti kérésére történt, aki új karrier utat kíván követni.

2020. július 8. 12:40

Új fejlesztések a Fujitsu tárolóportfóliójában az adatrobbanás kezeléséhez

Online adattárolásra és adatbiztonságra összpontosító fejlesztéseivel a Fujitsu lehetővé teszi az ügyfelek számára a digitális átalakulásban alapvető szerepet játszó, mind komplexebb adatkezelési igények teljesítését. A NetApp-pal kiépített szoros partnerkapcsolata részeként a Fujitsu kategóriavezető hardverek beillesztésével bővíti tárolótechnológiai megoldásai portfólióját, és kínál egy forrásból lehetőséget a folyamatosan bővülő adattömeg kezelésére és bevételszerzési célú hasznosítására.

2020. július 8. 11:35

Hogyan változott az informatikai szakemberek élete a koronavírus-járvány következtében?

A Cisco nemrégiben két nemzetközi kutatást is végzett, amelyek az informatikai szakemberek és vezetők (CIO-k, CTO-k) által tapasztalt kihívásokat, valamint a nagymértékű digitális átalakuláshoz kapcsolódó technológiai stratégiákat, terveket térképezte fel. A két tanulmány a krízishelyzet más-más aspektusait dolgozta fel, az azonban közös megállapítás volt, hogy a gyorsan megváltozott körülményekből adódó nyomás és stressz jelentős tényezőként jelent meg.

2020. július 8. 09:44

Gépi tanulással az ismeretlen fenyegetések ellen

Lassan ott tartunk, hogy a különféle kütyüink előre kitalálják a gondolatainkat. Akad, aki ezt ijesztőnek találja, de az ebben rejlő lehetőséget jó és rossz célra is lehet használni. Az például igencsak hasznos, ha egy gép a bűnözők gondolataiban olvas, majd meg is előzi a bűncselekményeket. Olyannyira, hogy a megoldás már létezik is, ugyanis a Micro Focus gépi tanulást alkalmazó eszköze már tavaly december óta aktív védelmet nyújt a koronavírushoz kapcsolódó átverések és rosszindulatú tartalmak ellen. A termék még azelőtt „működésbe lépett”, hogy a vállalatok IT-biztonsági szakemberei egyáltalán felfigyeltek volna az új trendre.

2020. július 7. 20:07

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Újdonságok a szegedi informatikatörténeti kiállításon

2020. július 3. 18:53

Új funkcióval bővült a WIWE

2020. június 15. 16:23

Fél évig ingyenes az Adverticum „DataMe DMP adatok" szolgáltatása

2020. április 30. 09:47

Az LG történetének legjobb üzemi eredményét érte el 2020. első negyedében

2020. április 29. 17:15
online sportfogadás