Az új openSUSE 12.2 már a Linux kernel 3.4 újdonságait is kihasználja

forrás Prim Online, 2012. szeptember 6. 08:00

A NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet bejelentette, hogy elérhetővé vált az openSUSE 12.2. Az openSUSE projekt által kiadott Linux disztribúció legújabb változata egy megbízható, modern és könnyen kezelhető, több különféle célra is használható operációs rendszer, amely minden eddiginél jobb teljesítményt és kifinomult felhasználói élményt kínál. 

A legfrissebb openSUSE egy 10 hónapos, világméretű együttműködés eredménye. A legújabb kiadás lehetővé teszi a felhasználók és fejlesztők számára, hogy a nyílt forráskódú szoftverek előnyeit a fizikai, virtuális és felhőalapú környezetekben egyaránt kihasználhassák. Az új rendszerben a legutóbbi kernel és rendszerkönyvtárak alkalmazása mellett más teljesítményt javító fejlesztések is történtek. A platformban továbbá helyet kaptak új technológiák, és a már létező funkciók finomítására is sor került. 

Teljesítménynövelő fejlesztések 
 
Az openSUSE 12.2 a legfrissebb fejlesztések kihasználásával növeli a teljesítményt és a sebességet. A systemd 44 legújabb képességei gyorsabbá teszik a rendszer indítását. A 3.4-es Linux kernel gyorsabb tárolóréteget biztosít a rendszerben annak köszönhetően, hogy nagy mennyiségű adat átvitele esetén megakadályozza a rendszer lelassulását. A frissített 2.15-ös verziójú GNU C könyvtár (glibc) gyorsabb működést eredményez számos funkció esetében, különösen 64 bites rendszereken. Az új openSUSE a legfrissebb, 4.8.1-es verziójú Qt többplatformos alkalmazás-keretrendszerrel érkezik, ami könnyebb használatot és jobb válaszidőt tesz lehetővé a kezelőfelületen.
 
Fejlődő infrastruktúra 
 
Az openSUSE folyamatosan követi és alkalmazza a Linux technológiák legújabb fejlesztéseit. A GRUB2 az alapértelmezett rendszerindító alkalmazás, amely az LVM és btrfs partíciókról történő indítás alapjául szolgál, valamint támogatja az UEFI biztonságos rendszerindítást is. A 0.8.6.1-es verziójú Plymouth akadozásmentes átmeneteket és látványosabb animációkat jelenít meg a rendszerindítás alatt. Az openSUSE 12.2 rendszerrel továbbá elkezdődött a UNIX fájlrendszer hierarchiájának felülvizsgálata és egyszerűsítése, a disztribúciók közötti kompatibilitás javítása érdekében. 
 
Kifinomult funkciók 
 
Az openSUSE 12.2 a már meglévő funkciók továbbfejlesztésén keresztül javítja az általános felhasználói élményt. Tartalmazza például a népszerű btrfs fájlrendszer továbbfejlesztett hibakezelési és helyreállítási eszközeit, valamint a Snapper pillanatfelvétel-készítő eszközt. A GNOME 3.4 folytonos görgetést tesz lehetővé minden alkalmazás számára, illetve átdolgozott rendszerbeállításokat és névjegykezelőt tesz elérhetővé. A KDE 4.8 gyorsabb Dolphin fájlkezelőt tartalmaz, az XFCE 4.10 pedig továbbfejlesztett alkalmazáskeresőt kínál. 
A technikai fejlesztések mellett a tájékoztató kézikönyvek is jelentős átdolgozáson mentek keresztül. A dokumentációkészítő csapat változtatásokat vezetett be a kézikönyvek létrehozásának folyamataiban is, hogy azok megírását egyszerűbbé tegyék a közösségbeli közreműködők számára. 
 
Az openSUSE 12.2 legújabb fejlesztéseivel kapcsolatos további részletek http://opensuse.org/12.2. 
 
A letöltések a következő címen érhetők el: http://software.opensuse.org/122 
Kulcsszavak: Novell Linux

Szoftver ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Kötelező adatszolgáltatás a magánegészségügyben

2020. június 1-vel lépett életbe az a szabályozás, amelynek értelmében minden egészségügyi magánszolgáltatónak csatlakoznia kell az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Térhez (EESZT) és ezen keresztül kell online adatokat küldenie a központi rendszerbe. A rendelkezés mintegy 29 ezer magánpraxist érint, amelyek mostantól kizárólag akkreditált szoftveren keresztül tehetnek eleget adatszolgáltatási kötelezettségüknek. A T-Systems leányvállalata, az egészségügyi megoldásokra szakosodott Pan-Inform Kft. a rendelet hatálybalépését megelőzően élesítette magánorvosok számára fejlesztett informatikai rendszerét, amelynek bevezetése az orvostól csupán egy számítógépet, böngészőt és stabil, nagy sávszélességű internetkapcsolatot igényel. 

2020. június 2. 14:58

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Fél évig ingyenes az Adverticum „DataMe DMP adatok" szolgáltatása

2020. április 30. 09:47

Az LG történetének legjobb üzemi eredményét érte el 2020. első negyedében

2020. április 29. 17:15

Gigafelvásárlás az oktatási piacon

2020. április 21. 10:32

Az ABB ingyenessé tette a digitális szolgáltatásokat

2020. április 20. 09:20
online sportfogadás