Gmailen is küldhetünk pénzt a jövőben

Czipperer Dia, 2013. május 16. 16:08

A Google számos nagy bejelentést tett tegnap az I/O-n, azonban néhány kisebb lépés is akad köztük. A Gmaillel többek között már pénzt is küldhetünk ismerőseinknek.

Furcsán hangzik a kijelentés, hogy Gmailen keresztül utalhatunk pénzt, mintegy csatolményként hozzácsapva az adott összeget, azonban a kép már világosabbá válik, ha a Google Wallet is képbe kerül, amely a vállalat saját mobil fizetési módja.

 

A Wallet szolgáltatásba integrálta a vállalat a Gmailt, így a kettőt összekötve már e-mail fiókunkból is könnyedén utalhatunk pénzt. Az sem feltétel, hogy a címzettnek legyen Gmail fiókja, akkor is megkapja az összeget, ha regisztrál a Google Walletra. A tranzakció bankszámláról ingyenes. Hitel- és betétkártyát is használhatunk, ám a tranzakciónak ebben az esetben külön díja van, az adott összeg 2,9%-a.

 

A Google azt állítja, a tranzakciók biztonságosan és titkosítottak. Bár egyelőre a Wallet sem terjedt el széles körben, ugyanis a fogyasztók bizonyos ellenállást tanúsítanak a mobil alapú tranzakciókkal szemben.

 

Íme egy videó, amely szemlélteti a folyamatot:

 

 

Forrás: Mashable.com

Kulcsszavak: Gmail fejlesztés

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Egyszerű Airpods-tisztítás és új vezetékes headset gamereknek

Neked is fejtörést okoz, hogy mivel tudnád Apple Airpods fülhallgatódat megfelelően és károkozás nélkül tisztítani? Vagy épp teljesen másban vagy, és azon agyalsz, hogy milyen gaming headsettel tudnál megszabadulni a késleltetéstől? Akkor érdemes továbbolvasnod, mert a Sandberg most mindkét problémára elhozta a megoldást!

2024. április 28. 15:43

A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig

Az ELTE Informatikai Kar idén a „Semmiből született csodák – A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig” című rendezvénnyel csatlakozott a Lányok Napja országos programhoz.

2024. április 28. 13:55

Kén-hexafluorid betiltása – Nem gáz többé!

Az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése az egész világon hatalmas feladat, és e küldetés része a kén-hexafluorid (SF6) gáz teljes körű betiltása is. Ez különösen a villamosenergia-iparban jelent komoly változást, hiszen a kapcsolóberendezések szigeteléséhez eddig rendszerint ezt az anyagot használták. 

2024. április 28. 12:04

Újabb akadály hárul el a nagy hatótávolságú e-kamionok elterjedése elől

Sikeres tesztet teljesített a Siemens: töltési rendszere 1 MW teljesítményt adott le.

A német cég prototípusát egy nagy hatótávolságú e-kamionnal tesztelték. Az új készülék több Siemens SICHARGE UC150 töltőberendezésből, ezek kimeneti teljesítményét összefogó kapcsolási kialakításból (switching matrix) és a megawatt-töltésre speciálisan kialakított diszpenzerből állt.

2024. április 28. 10:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50