Meghekkelték a Microsoft Office blogját

Czipperer Dia, 2014. január 21. 10:18

A Szíriai Elektronikus Hadsereg ismét lecsapott, ezúttal a Microsoft Office blogjára vetette ki hálóját. Szerencsére a Microsoft hamar reagált a problémára.

Az ismert hekkercsoport, a Szíriai Elektronikus Hadsereg (SEA) már év elején nagyon aktív, hiszen rögtön az új év kezdetén lehetett arról hallani, hogy a Skype Twitterfiókjába hatoltak be. Most egy újabb nagyobb falat volt terítéken, a Microsoft.

 

A csoport a vállalat hivatalos Office blogját vette célba tegnap: miután bejutott, egyértelműen jelezte jelenlétét oldalon. Ahogy az alábbi screenshoton is látszik a látogatókat olyan feliratok fogadták, mint hogy „A Szíriai Elektronikus Hadsereg meghekkelte”, „A Szíriai Elektronikus Hadsereg itt volt”.

 

 

Nagy kérdés, hogyan tudott a SEA bejutni a Microsoft fiókjába, bár a szervezet már korábban ígéretet tett arra, hogy több támadást is intéz majd a vállalat ellen. Az időpont nagyon találó volt, hiszen a Microsoft órákkal a támadás előtt tette közzé újratervezett blogoldalát. Először a Twitter oldalon jelezték a problémát a felhasználóknak: oda már screenshotokat is töltöttek fel.

 

A hekkercsoport ígéretéhez híven valóban célba vette a Microsoftot, hiszen nemrégiben a vállalat felfedte, hogy a SEA (már az új évben) hozzáfért néhány munkatárs e-mail fiókjához, valamint a hivatalos blogot és Twitter fiókot is feltörték már.

 

 

 

A Microsoft tehát felveheti a kesztyűt, hiszen a SEA ki tudja, mikor száll le róluk, és persze van mit javítania a biztonságon is.

 

Forrás: TheVerge.com

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

2024. február 8. 09:30