Átfogó big data-megoldás az Oracle-től

forrás: Prím Online, 2014. július 21. 11:10

Az Oracle az átfogó big data-megoldásokat igénylő szervezetek számára Oracle Big Data SQL néven alapvetően fontos új komponenst jelentett be a nagy volumenű adatokat kezelő megoldáscsomagjához.

Az információk elérésének és az összefüggések feltárásának leegyszerűsítése érdekében a megoldás megszünteti az adatszigeteket, és így a felhasználók ugyanazzal az SQL-lekérdezéssel kérhetnek le adatokat Hadoop, NoSQL és Oracle adatbázisokból. A megoldás minimális adatmozgatással jár, ami növeli a teljesítményt, az adattárolás pedig teljességgel átjárhatóvá válik. Az Oracle Big Data SQL fokozza a versenyképességet, mivel az adatokból sokkal gyorsabban lehet eljutni az értékes következtetésekhez, miközben az adatbiztonság és a szabályzatoknak megfelelő működés a rendszer szintjén garantált. Emellett ehhez a megközelítéshez jól hasznosítható a már megszerzett SQL-szaktudás és a meglévő szakembergárda.

Háttér:


Egyre több forrásból származó, egyre nagyobb volumenű adatot kell kezelni – erre a kihívásra keresnek újszerű megoldásokat a vállalatok. Bár a Hadoop, a NoSQL és a hasonló technológiák egyedi megközelítéseket kínálnak a big data-feldolgozások problémáira, olyan adatszigeteket („silókat”) hozhatnak létre, amelyek igencsak megbonyolítják a kulcsösszefüggések feltárásához szükséges adatelérést és elemzéseket. Az információk értékének maximális hasznosításához és a big data ígéretének valóra váltásához a vállalatoknak az adatkezelést architekturális szinten kell big data-képessé tenniük a különböző forrásokból – például Hadoop, relációs adatbázisok és NoSQL – származó, mindenféle típusú adat zökkenőmentes integrálásával. Egy ilyen nagy volumenű adatokat kezelő rendszernek az egyszerűbb elérés mellett lehetővé kell tennie az érzékeny adatok, illetve szabályozott adatkörök megfelelő kezelését, támogatva az ehhez szükséges vállalati szintű adatbiztonságot és informatikai irányítást, anélkül, hogy mindehhez új szakismereteket igényelne.
 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány Fehér bot napi rendezvényéről

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány 2019. október 18-án, a Vakok Általános Iskolájának Nádor Termében tartotta a Nemzetközi fehér bot napja alkalmából  szervezett ünnepi rendezvényét. Az alapítvány immár 16 éve adományoz képernyőolvasó és – nagyító szoftvereket, felújított számítógépeket és digitális diktafonokat vak és gyengénlátó emberek számára. A képernyőolvasó és –nagyító szoftverek hallhatóvá vagy sokszoros felnagyításban láthatóbbá teszik a vak és gyengénlátó emberek számára a számítógép képernyőjén megjelenő információkat. Ezáltal biztosítják számukra az inkluzív tanulás, munkavégzés és a szabadidő hasznos eltöltésének lehetőségét.

2019. október 20. 14:17

5 alapfeltétel a sikeres digitális átálláshoz

Hogyan alakítja át a negyedik ipari forradalom és az azt működtető innovatív technológia a vállalkozások ügyfélkapcsolatait és folyamatait? Hol tartanak a hazai vállalatok a digitális átállás folyamatában? Milyen tanulsága van az eddig végrehajtott projekteknek?  A Deloitte szakértői az idei Salesforce Basecamp Budapest rendezvényen egy kerekasztal beszélgetés során ezekben az izgalmas kérdésekben osztották meg gyakorlati tapasztalataikat.

2019. október 20. 13:18

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Újabb mérföldkő a hazai digitális oktatásban

2019. október 10. 18:44

Ma 20 éves a Wi-Fi

2019. szeptember 30. 11:26

Az ABB a világ legkorszerűbb robotikai gyárát építi Sanghajban

2019. szeptember 23. 09:37

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34
online sportfogadás