60 fiatal magyar fejlesztő mérte össze erejét a TechEmbassy versenyén

forrás: Prím Online, 2019. április 2. 14:41

A 100 regisztrálóból mintegy 60-an vehettek részt a fiatal fejlesztők immár harmadik, ChaosStack nevű versenyén szombaton Budapesten, neves cégek által delegált mentorok támogatásával. A tavaszi versenyt az 1337 és az Pizzas csapatok nyerték, a legjobb megoldások a Docler Holding, Continental, Semilab, OTP, Bosch és az EPAM problémáira adtak választ. A legjobbak 500 ezer forint összértékű pénznyereményt, Start-up Safary jegyeket és ajándékcsomagokat vihettek haza. 

Minden eddiginél nagyobb érdeklődés kísérte a hétvégén Docler Holding Budapest színháztermében megrendezett, tavaszi ChaosStack fejlesztői versenyt, melyen 60 bejutott versenyző, illetve háromfős csapataik mérhették össze tudásukat. A mezőny több mint fele a Budapesti Műszaki Egyetemről, harmada pedig az ELTE-ről érkezett, de jelen voltak a Corvinus és az Óbudai Egyetem hallgatói is. A résztvevők 80 százaléka még egyetemista, vagyis idén, jövőre vagy 2021-ben diplomázik. 80 százalékuk 19 és 25 év közötti, ötödük pedig 25 évesnél idősebb volt. A ChaosStacken idén a Cogito, az egyetemi jegyzetek közösségi megosztásával foglalkozó startup nyerte el a lehetőséget, hogy feladatot hozzon a csapatoknak. A mentorok a Docler Holding Budapest, a Bosch, a Semilab, az OTP Bank, az EPAM, a Continental, a Greenfox és a Cogito, a közösségi feladatok esetében pedig Fodor Immánuel és Ványi Raymond informatikai szakemberek voltak.

 

A ChaosStack mezőnye idén kifejezetten erős volt és 11 óra alatt 6 magas szintű informatikai kihívást teljesített. A holtversenyben első helyezett teamek, a Pizzas (Frey Balázs, BME, Király Bálint Martin, BME, Móricz Tamás, BME) és az 1337 (Almási Nóra, BME, Almási Péter, BME, Tóth Marcell, BCE) kiemelkedően magas, 67 pontot gyűjtöttek össze. A megosztott első hely után harmadik helyre befutó Devoops csapat (Robotka Adrián, BME, Börcsök Barnabás, BME, Radnai László, BME) pedig mindössze egy ponttal maradt le, és 66 ponttal zárta a napot. 

 

 

 

„Büszkék vagyunk, hogy ilyen sokan érdeklődnek a ChaosStack iránt és versenyről versenyre erősebb mezőny dolgozik a feladatokon. Egyúttal gratulálunk a nyerteseknek, akik megmutatták átfogó szakmai tudásukat. A TechEmbassy csapatával azon dolgozunk, hogy ezek a rendezvények minél több fejlesztőhöz eljussanak, és a hazai programozói tehetséggondozásban és a közösségépítésben egyaránt megkerülhetetlenek legyenek. Ezért is bővítjük folyamatosan az általunk szervezett megmérettetések és egyedi céges hackatonok körét, amelyek csak ebben az évben a tervek szerint több mint 1000 főt mozgatnak majd meg” – mondta Gedai T. Bence, a TechEmbassy alapító-ügyvezetője.

 

A ChaosStack olyan programozási nyelvtől független vetélkedő, amely a fejlesztők általános problémamegoldó képességét méri. A verseny nem szakterületekre bontva zajlik, hanem a főállású programozók mindennapi munkáját modellezi. A résztvevők így a backend, a mesterséges intelligencia, a frontend, a computer vision, vagy akár az architektúra tervezés területéről egyaránt kaphatnak feladatot. A 8-10, a szponzor-mentorok által összeállított feladat között tehát előfordulhat tanítható chatbot alkalmazás fejlesztése vagy egy olyan program írása, amely képes különbséget tenni egy róka és egy farkas képe között. 

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Facebook-nak ki kell fizetni az 1,2 milliárdos büntetést Magyarországnak

A Gazdasági Versenyhivatal megállapította, hogy a Facebook Ireland Ltd. jogsértő magatartást tanúsított azzal, hogy szolgáltatását éveken át ingyenesen hirdette. Bár a fogyasztóknak a szó szoros értelmében nem kell díjat fizetniük a szolgáltatás igénybevételéért, azonban megadott és felhasználói aktivitásukból nyert adataik jelentős üzleti hasznot generálnak a vállalkozás számára, tehát tulajdonképpen adatainkkal fizetünk a szolgáltatásért. A GVH rekordméretű, 1.2 milliárd Ft összegű bírságot szabott ki a Facebook-ra, az esetet Dr. Bitai Zsófia reklámjogász elemzi. 

2019. december 13. 18:56

MKB Karácsonyi Gyermekgála

December 15-én, vasárnap délelőtt már 22. alkalommal szervezi meg a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (NGYSZ) az MKB Karácsonyi Gyermekgálát, amelynek programja idén is a klasszikus, karácsonyi hangulatot idéző mesebalett, „A diótőrő” Csajkovszkijtól. A kezdetek óta közel 27 000 gyermek részesülhetett már ebben a maradandó élményben.

2019. december 13. 17:18

Hátrány helyett esély: hallássérülteket tanít kódolni a Microsoft

Az informatika és a digitalizáció új lehetőségeket nyit. A digitális képességek, azon belül is a programozás a legpiacképesebb tudás, amely a hátránnyal élők előtt is új távlatokat nyit. A Microsoft és a Digitális Tudásért Alapítvány kezdeményezése hallássérültek előtt tárja föl a digitális jövőt.

2019. december 13. 15:40

A félautomatizálás az új varázsszó a logisztikában

Mit tesz egy logisztikai szolgáltató, ha egy fontos megrendelője másnaptól 50%-al több árut tárolna a raktárában, és gyorsabb kiszolgálási sebességet vár el? A helyzetét csak tetézi a munkaerőhiány, a változást pedig tovább motiválja a folyamatok során előforduló hibalehetőségek százalékos arányának javítási igénye. 

2019. december 13. 13:35

Stabil és tovább növekszik a BILK Logisztikai Központ kihasználtsága

10 200 m2 raktár és irodaterület, továbbá 6 000 m2 szabadtéri tároló terület bérletének további 3 évre szóló meghosszabbításáról kötött a napokban bérleti szerződést a BILK Logisztikai Nyrt. Az idén ezzel együtt összesen 13 900 m2 terület bérletének a meghosszabbítására történt megállapodás, míg további 6500 m2 raktár- és irodaterület új partner részére került értékesítésre. 2019-ben a logisztikai központ 10 százalékára, összesen csaknem 20,5 ezer m2 területre történt bérleti tranzakció.

2019. december 13. 11:47

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Elálltak a felek a T-Systems tranzakciótól

2019. december 11. 10:28

Kihirdették a 2019-es Az Év Honlapja pályázat díjazottait!

2019. december 3. 18:18

Megtartották Magyarország eddigi legnagyobb informatikai versenyét

2019. november 26. 11:05

Önvezető autós parkolás először Magyarországon!

2019. november 18. 14:23
online sportfogadás