Az IBM a 3G-üzletben

Kollár Csaba, 2002. április 12. 20:24
Az mmO2 ma jelentette be, hogy angliai üzlete, a BT Cellnet egy tíz évre szóló stratégiai informatikai megállapodást írt alá az IBM-mel, mely már az első évben több mint 77 millió euróról szól.
A BT Cellnet szándékai szerint világelső kíván lenni a fogyasztók számára nyújtott szolgáltatások és az üzleti támogatások területén, és azért választotta az IBM Global Servicest, hogy tervezze, építse és menedzselje az informatikai rendszerek infrastruktúráját, amivel támogatni tudja a hang-, szöveg- és mobilinternetes fejlesztéseit az elkövetkező tíz évben.

Az együttműködés első fázisában a fő hangsúlyt 2002-ig a meglevő rendszerek integrációja jelenti, beleértve a Genie Mobile szolgáltatást, valamint a fogyasztói kiszolgálás, az elektronikus fizetés, a termék- és szolgáltatásfejlesztés támogatását.

A megállapodás értelmében az IBM biztosítja rendszerintegrációt, amelynek hátterében az IBM vég-vég típusú programmenedzsment-ismerete, illetve a már bizonyított technológiai tudásbázisa áll.

A megállapodással kapcsolatban David McGlade, a BT Cellnet ügyvezető igazgatója a következőket mondta: „Az IBM-mel kötött stratégiai megállapodásunk olyan előnyökhöz juttat bennünket versenytársainkhoz képest, mellyel világelsők lehetünk saját területünkön.” Hasonló optimizmussal nyilatkozott Frank Kern, az IBM Global Services európai, közel-keleti és afrikai régiókért felelős ügyvezető igazgatója: „Ahogy a mobiloperátorok egyre inkább azon vannak, hogy a 2,5G-ből áttérjenek a 3G adatközpontú szolgáltatásokra, az informatikai rendszerek mind nagyobb jelentőséggel bírnak. A vezeték nélküli elektronikus üzlet olyan új műszaki kihívások elé állítja az operátorokat, melyeket hatékonyan csak az IT-cégek képesek megoldani. A BT Cellnettel kötött megállapodásunk egy robusztus infrastruktúra megalkotását is jelenti, mert csak így biztosítható, hogy az elkövetkező néhány évben bekövetkező radikális változásoknak meg tudjunk felelni.”

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Jön Magyarország legnagyobb e-kereskedelmi konferenciája

2022. január 12. 15:07

Már lehet regisztrálni az NMHH mobilkészülék-csere programjára

2022. január 7. 13:58

Átszámítva közel 40 millió forintot fizettek a világ első SMS üzenetéért

2021. december 21. 17:35

Digitális műtárgyként árverezi el a Vodafone a világ első SMS-ét

2021. december 14. 15:32