Kiadták a képernyők áramfogyasztás-mérésével kapcsolatos ajánlást

forrás Prim Online, 2003. szeptember 18. 14:33

A Mobile PC Extended Battery Life Working Group (EBL WG) kibocsátotta ajánlásait, amelyeknek célja, hogy lehetővé tegye a kijelző alrendszerek egységes és következetes fogyasztásmérését a mobil PC LCD iparágban.
A Display Subsystem Power Measurement Recommendations című ajánlások kiterjednek a panel elektromos fogyasztásának, a háttérvilágításnak és a képernyő fényerejének mérésére, továbbá a megfelelő színminták használatára, a környező helyiség állapotára és berendezések egy javasolt listájára.

A képernyők általában a mobil PC-k áramfogyasztásának jelentős részét teszik ki. Általános ipari trend a mobil PC-k áramfogyasztásának csökkentése, amiből a kijelző alrendszerek sem maradhatnak ki. A Display Subsystem Power Measurement Recommendations ajánlások célja, hogy segítsék a mobil PC-k LCD kijelzőinek és a mobil PC-k gyártóit, egységes eljárásokat biztosítva e kritikus alrendszer áramfogyasztásának méréséhez.

A Display Subsystem Power Measurement Recommendations dokumentum az EBL WG webhelyén található. A EBL WG webhelyen továbbá megtalálható lesz az ajánlásokat alkalmazó háromwattos vagy alacsonyabb fogyasztású mobil PC kijelző panelek listája.

  • A Mobile PC Extended Battery Life Working Group (EBL WG) az egész világra kiterjedő szakági cégcsoport, amelynek célja, hogy megnövelje a mobil PC-k akkumulátoros használati idejét. Az EBL Work Group jelenlegi tagjai: az Acer, az ASUSTeK Computer, a Compal Electronics, a Dell, a First International Computer, a Fujitsu, a Hewlett Packard, az Intel, az Inventec, a Legend , az LG Electronics, a Matsushita Electric Industrial (Panasonic), a Microsoft, a NEC, a Quanta Computer, a Samsung Electronics, a Toshiba és a Wistron.
Kulcsszavak: Intel IDF

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Negyvenéves magyar mikroszámítógépre fejlesztenek új játékokat

2023. szeptember 29. 18:51

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38