Megjelent az első hazai név- és címadattisztító szoftver

forrás Prim Online, 2004. május 17. 14:10
Az adattisztítás területén szakértő eSpirit Kft. piacra dobta a magyar nyelvi specialitásoknak megfelelő személynév- és címadattisztító szoftverét.
A hazai piacon egyedülálló Name & Address beépített szótárak segítségével képes a hazai személynév és címadatok elemeinek beazonosítására, szétválasztására. A nevek esetében az utónevek automatikus javítását, a titulusok egységesítését, a tipikus becenevek utónévre való cseréjét is elvégzi. A belső szótárak segítségével a nemek megállapítására is képes. A Name & Address a címadatok tekintetében javítja az irányítószám-település kapcsolatokat. A szoftver ismeri a tipikus településnév és utcanév elírásokat, így ezek javítását is támogatja.

A Name & Address az Oracle Warehouse Builder operátoraként, illetve önálló Java alkalmazásként is futtatható. A szoftver miután sikeresen szerepelt az Oralce szoftver minőségbiztosítási eljárásán, az idei HOUG-on kerül bemutatásra.

Az eSpirit Kft a Name & Address-t azoknak a jelentős ügyfél-adatállománnyal rendelkező vállalatoknak és intézményeknek ajánlja, melyeknek fontos, hogy az ügyféladataik helyesen és egységesen szerepeljenek az adatbázisaikban. Az eSpirit már dolgozik a szoftver más európai nyelvekre történő átdolgozásán illetve további adattisztító komponensek kifejlesztésén.
Kulcsszavak: eSpirit adatbázis

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50