Oracle: teljes körű SOA és integrációs platform, BPEL folyamatkezelő

forrás Prim Online, 2004. július 17. 12:24
Az Oracle bemutatta a BPEL (Business Process Execution Language) folyamatkezelőt, és az arra épülő első, szinte teljes körű funkcionalitást nyújtó SOA (Service Oriented Architecture, szolgáltatásorientált architektúra) és integrációs platformot.
A Collaxa cég felvásárlásával az Oracle olyan technológia birtokába jutott, amely egyszerűbbé teszi a vállalatok számára webszolgáltatásaik koordinálását és üzleti folyamataik automatizálását.

Az Oracle integrációs megoldása révén a vállalatok könnyedén vezethetnek be olyan nyitott, rugalmas üzleti folyamatokat, amelyek révén meglévő számítástechnikai eszközeiket kihasználva eleget tudnak tenni a folyamatosan változó üzleti követelményeknek. Az Oracle jelenleg a 10g alkalmazáskiszolgáló üzletifolyamat-kezelési és webszolgáltatási funkcióira épülő legteljesebb integrációs megoldással rendelkezik, amely magában foglalja a webszolgáltatások, a SOA és a BPEL támogatását, az üzletitevékenység-figyelő technológiát, a szabálykezelő motort, az üzleti folyamatok követését, valamint a hagyományos vállalati alkalmazásintegrációt. Az Oracle BPEL folyamatkezelő és az Oracle teljes körű integrációs megoldása révén a vállalatok - az üzleti alkalmazások integrálási költségeinek csökkentése érdekében - kihasználhatják a web alapú szolgáltatások szabványosított kezelőfelületeiben és a hordozható üzleti folyamatokban rejlő lehetőségeket.

Az Oracle BPEL folyamatkezelő (korábbi nevén Collaxa BPEL Server) támogatja az ágazati szabvány szerepét betöltő - és a Microsoft, az IBM, az SAP és a BEA cégeket is maga mögött tudó - BPEL specifikációt, amely széles körben elfogadott modellként szolgál a vállalati integrációs projektek költségeinek, bonyolultságának és rugalmatlanságának csökkentése terén. Az Oracle BPEL folyamatkezelő, amelyet a piaci szereplők a legjobb BPEL alapú alkalmazásként tartanak számon, lehetővé teszi, hogy a vállalatok adaptív tranzakciókat és együttműködésen alapuló üzleti folyamatokat összetett alkalmazások alapján vezessenek be. A megoldás része az üzleti folyamatokat végrehajtó motor, az azokat figyelő, felügyelő és tesztelő konzol, és az üzleti folyamatok tervezésére és felépítésére szolgáló, sokrétű funkciókat kínáló grafikai felület. Az Oracle BPEL folyamatkezelő, az Oracle egyéb "alaptechnológiájú" termékeihez hasonlóan nyílt szabványokon alapul, és bármilyen J2EE-kompatibilis kiszolgálón üzembe állítható.

A Collaxa hosszú időn át foglalkozott a BPEL programnyelvvel, és az azon alapuló egyik első és legsikeresebb terméket hozta létre. Natív BPEL-motorjának köszönhetően a cég különböző szervezeteknek, pl. az Európai Űrhivatalnak, a SAIC és a British American Tobacco cégeknek a BPEL programnyelven írt legnyitottabb üzletifolyamat-kezelő eszközt bocsátott rendelkezésre. Az Oracle Application Server 10g alkalmazáskiszolgálóval együttműködő natív BPEL-motor mostantól kerek egésszé teszi az Oracle fejlett szolgáltatási architektúráját és integrációs platformját.

Az Oracle BPEL folyamatkezelő kipróbálási célra ingyenesen letölthető az Oracle fejlesztői közössége, az Oracle Technology Network webhelyéről. A termék az Oracle Application Server 10g Enterprise Edition opciójaként, valamint önálló termékként is megvásárolható.
Kulcsszavak: Oracle

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Copilot for Microsoft 365 már magyarul is

A Microsoft bejelentése szerint 16 újabb nyelvvel gyarapodott azon nyelvek száma, amelyeket a vállalat generatív mesterséges intelligenciára alapuló alkalmazása, a Copilot for Microsoft 365 támogat mind az üzleti, mind pedig az egyéni felhasználók esetében. A magyar is ezek között van.

2024. május 11. 13:43

Ilyen lesz az első, személyzet nélkül is működő magyar bolt

A tervek szerint már idén nyáron elindulnak az első távfelügyelt boltok Magyarországon. A technológia révén a hagyományos üzletek átalakítást követően személyzet jelenléte nélkül is nyitva tarthatnak, akár 24/7-es üzemmódban. 

2024. május 11. 12:01

A régiós pénzügyi vezetők harmada már teszteli a generatív AI megoldásokat

Közép-Európában már minden harmadik szervezetnek közvetlen tapasztalata van a generatív mesterséges intelligenciával, és mindössze a vállalatok négy százaléka várja passzívan, hogy a versenytársak tegyék meg az első lépést. A régióban négyből három pénzügyi vezető (73%) véli úgy, hogy az AI fontos a vállalatuk stratégiája szempontjából. A Deloitte legfrissebb CFO felmérése szerint a megkérdezett pénzügyi vezetők fele költségcsökkentést vár a mesterséges intelligencia bevezetésétől. 

2024. május 11. 10:22

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36