Sun: hazai pénzügyi eredményekről az új ügyvezető

Kovács Attila, 2004. július 21. 14:20
A Sun Microsystems Kft. mai budapesti sajtótájékoztatóján Hegedűs Gábor, a cég kinevezett új ügyvezető igazgatója adott tájékoztatást a június 30-ával lezárult pénzügyi év (FY04) hazai eredményeiről.
Az FY04-ben 2003-hoz viszonyítva 4%-os bevétel-növekedést ért el a hazai IT piacon a Sun, A teljes árbevételhez viszonyítva jelentősen emelkedett a szoftver-és szolgáltatás-értékesítésből származó bevételek aránya: szoftver üzletág 14%, támogatás üzletág 8%, professzionális szolgáltatások 11%, oktatás 12%, számítógép-és tároló eladás 1%-os növekedés.

Az iparágak közül a távközlési ágazat adta a bevételek 44%-át, a pénzügy, bankszektor a 29%-át, míg a kormányzati szektor a 14%-át.

Technológiai újdonságok bevezetése az FY04-ben: előfizetéses jellegű szoftver-értékesítés, új partnerprogram a Sun Java Systemre, a Java további térhódítása, áttörés a x86 alapú számítógépek eladásában, több nagyméretű háttértároló rendszer eladás, összesen 8 db ún. highend szerver értékesítése a banki, telco és oktatási szektorban.

Hegedüs szerint a jelenlegi gyakorlat, miszerint 67% direkt és 33% indirekt módon történik a Sun eszközök hazai értékesítése, egy éven belül azonos számú (mintegy 22 aktív) partnercégen keresztül 50-50%-ra kívánják módosítani.

Az elmúlt pénzügyi évben a következő jelentősebb projektek voltak kiemelhetők. szerverkonszolidáció a K&H Banknál, további fejlesztések a T-Mobile-nál, Vodafone rendszerkonszolidáció, NRPS projekt a Matávnál, is:Energy cégnél újabb beruházások, jelentős vékonykliens eszközök telepítése a Fővárosi Csatornázási Műveknél, projektsiker a Dunapacknál, két darab aláírt Java Enterprise System eladás.

A következő pénzügyi év tervei Magyarországon: a szoftvereladások és szolgáltatások további erősítése, nagyobb államigazgatási projektek elnyerése, új Java Enterprise System eladások, új ügyfelek megszerzése elsősorban a pénzügyi szektorból.
Kulcsszavak: Sun Sun-hu

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36