Változik a Sun partnerprogramja

Kovács Attila, 2006. október 10. 13:43
Az Avnet Kft. Sun Day nevű mai partnertalálkozóján a Sun Microsystems közelmúltban bejelentett termékújdonságai mellett a Sun rövidesen megújuló partnerprogramjáról is szó volt.
Polner Tamás, a Sun Kft. partnerigazgatója megnyitójában utalt rá, hogy a gyakorlati információkat nyújttó rendezvényt a jövőben havi rendszerességgel kívánják folytatni. Egy hónap múlva mutaták be az amerikai cég hazánkra is érvényes négy szintű, új partnerprogramját, ami 2007. január 1-től a jelenlegi három kategóriás (solution associate, solution proivider, system provider) rendszert váltja fel. A négy szint a következő lesz: "member", amihez nem szükséges külön Sun-képzés; "associate" szint (a legtöbb hazai partner ide fog tartozni), amely előírt tréninggel szerezhető meg; "principal" szint; "executive" szint. Ez utóbbinál állítólag meghatározott árbevételt és növekedési szintet is fel kell majd mutatni a partnercégnek. Szintén négy fajta termékkategória szerint osztályozzák a Sun termékeit, amelyekben specializálódhatnak is a partnerek - mondta Polner.

Ezt követően Pálvölgyi Róbert és Bíró Hajnalka, az Avnet Sun termékmenedzserei tartottak előadásokat, többek között a következőkről: új SPARC processzoros szerverek, 1,8 GHz-es UltraSPARC+ processzorok, AMD Opteron M2 alaplapos rendszerek, Solaris PLC. A termékismertetőkön elhangzottak közül kiemelhető információk: a Niagara szerverek megjelenése 2007. első félévében várható; a most megjelent szerverek a korábbi 0-ra végződött típusszám helyett 5-re végződőt kaptak; az új kiszolgálók a Solaris 8 operációs rendszert már nem támogatják; "ötkilencesre" megemelték a rendelkezésreállást, ami 3 perc nem tervezett rendszerkiesést jelent évente; az új Sun Fire V215 október 12-től rendelhető; az új Sun Fire V445 megduplázva a megfelelő korábbi változatot, max. 8 lemezmeghajtó egységet tartalmazhat, illetve tervezi a Sun a Raid 5 technológiát erre a rendszerre. Az 1,8 GHz-es UltraSPARC IV+ processzor kétszeres teljesítményt nyújt a korábbi UltraSPARC IV processzorhoz képest.

Az Avnet Kft. 2000 őszén kezdte meg aSun Microsystems termékeinek forgalmazását és 2005 óta a Sun hagyományos SPARC processzoros munkaállomásainak és kiszolgálóinak kizárólagos hazai nagykereskedelmi elosztója.       
Kulcsszavak: Sun-hu Sun Avnet

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az SAP AI-alapú fejlesztéseivel a gyáripar is átalakul

A termelékenység, a hatékonyság és a precizitás újabb szintje érhető el azokkal az AI-alapú fejlesztésekkel, melyeket az SAP mutatott be az ellátási láncokhoz kapcsolódó megoldásaiban a Hannover Messe kiállításon. A valós idejű adatokból származó, mesterséges intelligencia által felfejtett következtetések abban segítenek a vállalatoknak, hogy jobb döntéseket hozzanak az ellátási láncok egészében, racionalizálják a termékfejlesztést és javítsák a gyártás hatékonyságát.

2024. április 25. 16:31

Kiderült, hogy állnak a magyarok a robotokhoz

Idén is kitárta kapuit a HVG Állásbörze, ahol több mint száz munkaadóval személyesen és hibrid formában is találkozhattak azok az álláskeresők, akik ellátogattak április 17-19-e között a Papp László Budapest Sportarénába. Mindenki kedvence, a Bastion Group robotkutyája is jelen volt az eseményen, ahol hatalmas volt az érdeklődés a robotika iránt.

2024. április 25. 09:56

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50