Mélyen spekulatív minősítést kapott a Magyar Telecom

MTI Sajtóadatbank, 2004. július 27. 09:50
Mélyen spekulatív minősítést adott a Magyar Telecom B.V.-nek, az Invitel Távközlési Szolgáltató Rt. 99,97 százalékos tulajdonosának hétfőn a Standard and Poor's, amely szintén alacsonyra sorolta a Magyar Telecom most piacra dobott 140 millió eurós adósságát.
A nemzetközi hitelminősítő londoni közleménye szerint a Magyar Telecom hosszú távú vállalati adósi besorolása "B plusz", stabil kilátással. A Magyar Telecom kötvényére - amelynek roadshow-ja e héten zajlik - két fokozattal rosszabb, "B mínusz" osztályzatot adott a cég.

A két új besorolás négy, illetve hat fokozattal marad el a megszorításokkal már gyenge befektetőinek tekintett "BBB" sáv alapszintjétől, a "BBB mínusz"-tól, valamint hét, illetve kilenc fokozattal az "A mínusz" szintű szuverén magyar hosszú futamú devizaadósi besorolástól, amely a hitelminősítői gyakorlat szerint általában a kereskedelmi besorolások felső határa (bár a másik nagy hitelminősítő, a Fitch Ratings nemrégiben szakított ezzel a gyakorlattal, kettéválasztva a szuverén besorolást és a tényleges kereskedelmi osztályzati országplafont).

A Standard and Poor's hétfői indoklása szerint a Magyar Telecom besorolását korlátozzák az Invitel alaptevékenységének számító hangtávközlési üzletág gyenge, legjobb esetben mérsékelt növekedési kilátásai. A cég bizonyos tarifacsomagjaira ármaximálási előírások érvényesek, és a vállalatnak meg kell küzdenie a Matáv, valamint három mobilszolgáltató és több más független szolgáltató erősödő versenyével is - áll az S&P közleményében.

A cég adósi megítélését támogatja ugyanakkor a szabadkészpénz-képzés javulása, amely a tavalyi tulajdonoscserét követő, jelentős működési hatékonyságjavulás eredménye, valamint az, hogy a cégnek szilárd a piaci helyzete az általa kiszolgált kilenc koncessziós térségben - áll a hitelminősítő hétfői londoni közleményében.

Telekom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A piaci szereplők együttműködése gyorsíthatja az 5G elterjedését

A felhasználóknak egyelőre nem sürgős átállni az 5G-s technológiára – derül ki a Deloitte felméréséből. Egyfelől elégedettek aktuális szolgáltatójukkal, másfelől egyelőre várat magára az 5G legizgalmasabb aspektusai és az ezek által tökéletesedő alkalmazási lehetőségek széleskörű elterjedése. Ezek közé tartozik az önvezető autó, a távolról elvégezhető műtét, a drónos kiszállítás vagy a virtuális edzés.

2021. november 28. 12:05

5G összhangja - Az intelligens digitális ökoszisztéma megoldása

Tegnap került megrendezésre a világ egyik legnagyobb távközlési szolgáltatója által rendezett 5G Summit and User Congress 2021 ami a fogyasztók, a szolgáltatók, vállalkozások és a közszféra egyik kiemelt és legfontosabb csúcstalálkozója.

2021. november 25. 09:55

Két új nyomógombos strapatelefont mutatott be az EVOLVEO

A cseh EVOLVEO két új nyomógombos strapatelefont dobott piacra. A Strongphone Z4 és Z5 az IP68-as védelemnek köszönhetően azoknak jó választás, akik nehéz terepen szeretnének egy hagyományos telefont használni. A Z5 a maga 4.000 mAh-es akkumulátorával hosszú üzemidőt biztosít, így akár egy túrázás alkalmával is jó szolgálatot tehet. A Z4 ugyan csak 2500 mAh-s akkumulátort kapott, a gyártó azonban mellékel egy töltőállomást is hozzá. 

2021. november 19. 18:46

A HONOR és a WGSN bemutatja a jövő tech és divattrendjeit

Az új HONOR 50 okostelefon kapcsán a HONOR ismertette az okostelefonok megjelenését meghatározó divattrendeket. Ezek közül kiemelkedik a monogrammánia és a tech couture. A divat iránt fogékony felhasználók számára minden eddiginél fontosabb, hogy online identitásuk feltűnő legyen. 

2021. november 18. 18:30

22 országban vizsgálta az 5G és az üzleti sikeresség összefüggését az Ericsson

Az 5G bevezetésében élen járó mobilszolgáltatókhoz háromszor nagyobb eséllyel maradnak hűségesek a fel-használók, és kétszer akkora eséllyel tudják növelni elő átlagos bevételüket, mint a legújabb hálózati technológia terén lemaradó versenytársak – derül ki az Ericsson nagyszabású piackutatásából. A tanulmány megállapítja: míg az 4G korszakában stagnált a szolgáltatók bevétele, az 5G proaktív használatával felgyorsítható a növekedés.

2021. november 15. 11:10

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Dr. Charaf Hassan a Vodafone Magyarország Alapítvány kuratóriumának új elnöke

2021. november 18. 16:49

A Magyar Telekom 2021. harmadik negyedévi eredményei

2021. november 9. 21:45

Magyar innováció nyert ezüstérmet az év egyik legfontosabb egészségügyi startup versenyén

2021. október 30. 14:59

Hosszabbít Az Év Honlapja Pályázat

2021. október 15. 18:12