Mélyen spekulatív minősítést kapott a Magyar Telecom

MTI Sajtóadatbank, 2004. július 27. 09:50
Mélyen spekulatív minősítést adott a Magyar Telecom B.V.-nek, az Invitel Távközlési Szolgáltató Rt. 99,97 százalékos tulajdonosának hétfőn a Standard and Poor's, amely szintén alacsonyra sorolta a Magyar Telecom most piacra dobott 140 millió eurós adósságát.
A nemzetközi hitelminősítő londoni közleménye szerint a Magyar Telecom hosszú távú vállalati adósi besorolása "B plusz", stabil kilátással. A Magyar Telecom kötvényére - amelynek roadshow-ja e héten zajlik - két fokozattal rosszabb, "B mínusz" osztályzatot adott a cég.

A két új besorolás négy, illetve hat fokozattal marad el a megszorításokkal már gyenge befektetőinek tekintett "BBB" sáv alapszintjétől, a "BBB mínusz"-tól, valamint hét, illetve kilenc fokozattal az "A mínusz" szintű szuverén magyar hosszú futamú devizaadósi besorolástól, amely a hitelminősítői gyakorlat szerint általában a kereskedelmi besorolások felső határa (bár a másik nagy hitelminősítő, a Fitch Ratings nemrégiben szakított ezzel a gyakorlattal, kettéválasztva a szuverén besorolást és a tényleges kereskedelmi osztályzati országplafont).

A Standard and Poor's hétfői indoklása szerint a Magyar Telecom besorolását korlátozzák az Invitel alaptevékenységének számító hangtávközlési üzletág gyenge, legjobb esetben mérsékelt növekedési kilátásai. A cég bizonyos tarifacsomagjaira ármaximálási előírások érvényesek, és a vállalatnak meg kell küzdenie a Matáv, valamint három mobilszolgáltató és több más független szolgáltató erősödő versenyével is - áll az S&P közleményében.

A cég adósi megítélését támogatja ugyanakkor a szabadkészpénz-képzés javulása, amely a tavalyi tulajdonoscserét követő, jelentős működési hatékonyságjavulás eredménye, valamint az, hogy a cégnek szilárd a piaci helyzete az általa kiszolgált kilenc koncessziós térségben - áll a hitelminősítő hétfői londoni közleményében.

Telekom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A HONOR bejelentette a HONOR 50 nemzetközi elérhetőségét

A HONOR bejelentette, hogy a HONOR 50 a nemzetközi piacokon is elérhetővé válik. A több országban megtartott esemény középpontjában a HONOR 50 állt, ami GMS támogatással (Google Mobile Services) érkezik, és az első okostelefon Qualcomm Snapdragon 778G mobil platformmal. A lenyűgöző kialakítás és az innovatív, vlogolást segítő funkciók új szintre emelik a mércét ebben a kategóriában. A HONOR 50 okostelefont nagy sikerrel jelentettétek be Kínában, nemzetközi elérhetősége pedig megerősíti a márka ambiciózus terveit a tengerentúli növekedés iránt.

2021. október 27. 15:26

TabLog érkeztetés és beléptetés a Hungária Office Parkban

A Hungária Office Parkban kiemelt szerepet kap a prémium vendégérkeztetés és a mobiltelefonos dolgozói beléptetés a Real Estate Awards díjazott TabLog rendszerének a segítségével.

2021. október 25. 18:18

Új okostelefont és okosórát mutatott be a HUAWEI

Különleges éjszakai fotós és videós funkciókkal, 120 Hz-es képfrissítéssel, szupergyors töltéssel érkezik a HUAWEI legújabb okostelefonja. A nova 9 elő- és hátlapi kameráival egyaránt 4K-s felbontású videók készíthetők, a 4300 mAh-s beépített akkumulátor feltöltéséhez mindössze 38 percre van szükség a 66W-os gyorstöltési technológiával. Az új okostelefon mellett a vállalat bemutatta a Watch GT3 legújabb modelljeit, valamint a rúzst imitáló csomagolású, vörös színben érkező FreeBuds Lipstick fülhallgatót is. 

2021. október 22. 21:30

Rendszerszintű védelem a mobil munkavégzés korában

A távoli munkavégzés elterjedése teljesen új kihívások elé állította a legtöbb vállalatot és így a felhasználókat is. Az otthoni irodákra való átállás a mobileszközök szerepét is átalakította, egyre több feladat elvégzéséhez váltak szükségessé. A megnövekedett használattal pedig a biztonság és az adatvédelem szerepe is felértékelődik. A Samsung csúcskészülékeiből és egyedi szolgáltatásaiból álló Galaxy ökoszisztéma folyamatos fejlesztésével mostanra egy teljeskörű platform áll a felhasználók rendelkezésére, amelyben biztonsággal kezelhetik az adataikat és használhatják távolról az irodai eszközparkot az 5G hálózatokon keresztül.

2021. október 21. 12:40

Okostelefonnal készített filmeket mutat be a Samsung

A Samsung új kezdeményezésében a világ legismertebb filmeseivel működik együtt, hogy kreativitásra és az ötleteik megvalósítására ösztönözze a Galaxy felhasználókat.

2021. október 18. 18:50

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hosszabbít Az Év Honlapja Pályázat

2021. október 15. 18:12

Google: környezetbarát keresési funkciók érkeztek

2021. október 7. 17:13

Radikális változások jönnek a Google keresésben: itt a MUM!

2021. szeptember 30. 19:07

Megújul a Vodafone vezetékes internet és TV portfoliója

2021. szeptember 29. 11:20