Kiadták a Helix és a Real Player 10 Linux változatát

Kiss Ádám Zoltán, 2004. augusztus 4. 00:14
A RealNetworks kiadta a Helix Player és a RealPlayer 10 Linux operációs rendszerre szánt változatát, a szoftvert azonnal átveszik a nagyobb Linux-gyártók.
A nyílt formátumokra, mint például az Ogg Vorbis, illetve a hagyományos fájlformátumokhoz szánt RealPlayer 10 megjelentetése az Apple és a Microsoft hasonló termékeivel folytatott egyre élesedő küzdelem jele. A Real piaci helyzetéből adódóan nem kötődik semmilyen operációs rendszerhez, így gyorsan képes reagálni a nyílt forráskódú piacon. A két videó- és audiólejátszó szoftver egyébként piaci űrt tölt be, ezt mutatja, hogy a Novell és a Red Hat automatikusan mellékeli Linux termékeihez a programot. A Turbolinux és a Sun Microsystems szintén beépíti kapcsolódó termékeibe a RealNetworks médiakezelő szoftvereit.
Kulcsszavak: Linux RealNetworks

Szoftver ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Ipari szimulációs szoftver segítheti az elektromobilitási kutatásokat

A villamos gépekkel és az elektrodinamikával kapcsolatos munkákban használható, rendkívül korszerű ipari szimulációs szoftverről tartott ingyenes konferenciának és képzésnek adott helyet az elektromos járművekkel kapcsolatos kutatásokban is egyre meghatározóbb szerepet betöltő Széchenyi István Egyetem. A rendezvényen az intézmény kutatói, valamint partnercégek munkatársai fejlesztették tudásukat.

2022. július 6. 12:41

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Új vezető a Microsoft Magyarország élén

2022. július 1. 11:16

A hatás mechanizmusát keresik az IVSZ MENTA 2022 előadói

2022. június 30. 12:40

Az ESET új, hálózati szintű megoldást kínál a távközlési és internetszolgáltatók számára

2022. június 23. 11:24

A raktár nélküli webshopoké a jövő

2022. június 19. 13:24