Samsung DNIe technológia - tökéletesen élethű kép

forrás Prim Online, 2004. október 11. 14:55
A Samsung digitális televíziói egy forradalmian új képminőség-javító technológiát rejtenek magukban, amely borotvaéles képet eredményez. A Samsung saját fejlesztésének, amely nagymértékben növeli a televízió képének tisztaságát és részletgazdagságát, a Digital Natural Image engine (DNIe) nevet adta. A gyártó most mutatja be először DNIe képminőség-javító rendszerének harmadik generációs változatát (DNIe III), amely még valósághűbb vizuális élményt nyújt. A DNIe III technológiát tökéletesen élethű kép, kiemelt kontraszt-erősítés és 3D mozgás-támogatás jellemzi.
A vállalat tavaly több színes televíziót adott el, mint bármely versenytársa, és most készen áll arra, hogy a DNIe technológia révén a digitális televíziók piacán is hasonló sikereket érjen el. A Samsung DNIe rendszere, amely az összes típusú digitális televízió típusban (LCD, plazma, projektoros, katódsugár-csöves) alkalmazható, lélegzetelállítóan élethű, természetes színeket eredményez. Eltünteti továbbá a zavaró elmosódottságot, amely gyors mozgás esetén jelentkezik a DNIe nélküli televízióknál.

A Samsung még 1996-ban kezdte meg kutatásait egy képminőség javító áramkör kifejlesztésének érdekében. A kutatás-sorozat gyümölcse tavaly decemberre érett meg, amikor a vállalat megalkotta az első, DNIe-vel felszerelt digitális televíziót. Az ezt követő négy hónap során a vállalat sikeresen beépítette az új technológiát katódsugaras, DLP-projektoros, katódsugár-projektoros, plazma-, valamint LCD-készülékeibe. A DNIe kifejlesztésének köszönhetően a Samsung összesen 85 találmány szabadalmával gazdagodott.

A Samsung technológiája optimalizálja a mozgó képeket és a színeket, míg a kontraszt-arányt és a kép apró részleteit felerősíti. Ez a négy elemből álló feldolgozási folyamat mind az analóg, mind a nagy felbontású digitális jelekből szemet gyönyörködtető képeket varázsol. A DNIe rendszer minden egyes beérkező videojelet - legyen az analóg vagy digitális - tisztábban és természetesebben tár a néző elé. A rendszer gondos analízisnek veti alá a jeleket, majd képzeletbeli palettáján olyan arányban "keveri ki" a pirosakat, zöldeket és kékeket, amely az emberi szem számára leginkább természetesnek hat.
Kulcsszavak: televízió Samsung

Hardver ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Új minősítés: szemkímélő kijelző

Komoly elismerésben részesültek az LG OLED paneljei: a kijelzők teljesítették a független minősítési eljárások globális vezető vállalata, a német TÜV Rheinland szigorú feltételeit, így kiérdemelték a szervezet „szemkímélő kijelző” minősítését.

 

2019. szeptember 18. 10:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Mától rendelhetők az Apple legújabb termékei

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34

A budapesti ITU Telecom World kulcsszava az 5G

2019. szeptember 9. 23:51

Az ESET az egyetlen kihívó a végpontvédelem területén

2019. szeptember 3. 13:26

30 év a hazai KKV vállalkozások fejlesztéséért

2019. szeptember 1. 13:27
online sportfogadás