HP-fejlesztés a veszprémi önkormányzatnál

forrás Prim Online, 2004. november 26. 05:33
A HP Magyarország közbeszerzési eljárás során elnyerte a Veszprém város önkormányzatának informatikai fejlesztésére kiírt pályázatot.
A szerződést ma írta alá Beck György, a HP Magyarország vezérigazgatója és Dióssy László, Veszprém polgármestere. A bruttó 495 millió forint értékű megbízás kiterjed a belső ügyintézési rendszer, a különböző szakrendszerek, valamint a közigazgatási portál és egyéb átfogó alkalmazások fejlesztésére.

Az eseményen Beck György bejelentette, hogy a HP Magyarország ösztöndíjat hoz létre veszprémi középiskolai és egyetemi diákok részére. A cég korábban már többször adományozott fejlett informatikai eszközöket a veszprémi egyetemnek.

A belső ügyintézési rendszer egy általános dokumentumkezelő és workflow rendszert takar. A rendszerhez hozzátartozik a bejövő iratok szkennelése és elektronikus dokumentumként való kezelése, a speciális önkormányzati folyamatok támogatása és különböző űrlapok kezelése. Erre a rendszerre épül rá a "middleware" rendszer, amely összeköti az egyes önkormányzati szakalkalmazásokat az ügyintézéssel. A fejlesztéseknek köszönhetően lehetővé válik, hogy az ügyintézés a lakosság, valamint a kis- és közepes vállalkozások számára átláthatóvá váljon, egyszerűsödjön, kevesebb időt vegyen igénybe. Fontos eredménye lesz a projektnek, hogy a gazdálkodás hatékonyabbá válik majd. Veszprém a projekt révén azon európai városok sorába kerül, melyek a fejlett informatikai infrastruktúrának köszönhetően valódi szolgáltató önkormányzattá válnak. A rendszerek szállítója a Minor Rendszerház.

A szakrendszerek közül gazdálkodási, vagyongazdálkodási, gyámügyi, gyermekvédelmi és képviselői rendszer kerül szállításra. Ezek a rendszerek önállóak, de a middleware-en keresztül integrálódnak a belső ügyintézési rendszerbe. A pénzügyi rendszer szállítója a Griffsoft, a vagyongazdálkodásié a Graphisoft, a gyámügyi, gyermekvédelmi és képviselői rendszert pedig a GeoView szállítja.

A rendszer adataihoz való külső hozzáférést az integrált közigazgatási portál biztosítja. A portálról a middleware-en keresztül a belső ügyintézési rendszer, illetve az egyes szakrendszerek adatai szelektíven hozzáférhetők, ügyintézés indítható, űrlapok kitölthetők. A portál szállítója a Delta.

A támogató infrastruktúra egy központi adatbázisszerverből (2 processzoros Itanium cluster), 8 kisebb Intel alkalmazásszerverből, SAN-ból, hálózati biztonsági részből, tűzfalrendszerből, szkenner és dokumentumkezelő rendszerből és a kapcsolódó szoftverekből (a biztonsági részen kívül nagyrészt Microsoft termékek, SQL Server, stb.) áll. Egyéb szolgáltatásként projektmenedzsment, oktatás, tesztelés, dokumentáció kapcsolódik a projekthez.

Veszprém városa a projekt megvalósításával kettős célt kíván elérni: az egyik a lakosság tájékoztatása elektronikus úton és az elektronikus ügyintézés biztosítása. A másik cél az önkormányzat (képviselői testület, polgármesteri hivatal, önkormányzati intézmények) működésének elektronikussá tétele.

E-közig ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Gyerekszobától a tanteremig – Két nap a digitális tudatosságért

Mit jelent a digitális szülőség a XXI. században? Hogyan tudjuk online is biztonságban gyerekeinket? Milyen eszközkészlettel tudjuk elősegíteni, hogy élmény legyen a tanulás? Többek között ezekre a kérdésekre keresi a választ az a kétnapos esemény-sorozat, melyet a digitális tudatosság jegyében szerveznek a Magyar Telekom székházban.

2022. október 13. 12:55

Érik a forradalom az alkalmazásfejlesztésben

Az IT-szektorban tomboló munkaerőhiány nem új keletű probléma: miközben jelenleg az USA-ban közel 1 millió betöltetlen pozíció van a területen, a hazai GDP csaknem 20%-át adó digitális gazdaság a kivándorlással, a kisadózó vállalkozásokat érintő szigorításokkal és az alapfokú oktatás kapcsolódó hiányosságaival küzd. Mindezt tetézi a járvány alatt pánikszerűen felpörgő digitalizációs igény, hiszen nagyságrendileg ötször több megrendelés érkezik manapság a fejlesztő cégekhez. 

2022. október 4. 17:08

Félárú utazási kedvezmény a HVG Állásbörzére érkezőknek

A MÁV-Volán-csoport saját standdal és online is várja az érdeklődőket a HVG Állásbörzén, amit 2022. október 5-én és 6-án rendeznek a Papp László Budapest Sportarénában. Az eseményre utazóknak a MÁV-START és a GYSEV 50 százalékos alkalmi menettérti kedvezményt biztosít bármely belföldi állomásról Budapestre, a Keleti, a Nyugati és a Déli pályaudvarra, továbbá Kelenföld, Kőbánya-Kispest, Kőbánya alsó, Kőbánya-felső és Zugló állomásra. 

2022. október 4. 15:33

Véget ért a XII. Nemzetközi Média- és Internetkonferencia

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (NGYSZ) szeptember 26-án és 27-én 12. alkalommal rendezte meg „A média és az internet hatása a gyermekekre és fiatalokra” című konferenciáját, a Magyar Tudományos Akadémián. A két nap alatt 32 szakember tartott előadást aktuális témákról, egyebek mellett az álhírekről, a social media platformokról, az illegális tartalmakról, a deepfake-jelenségről és persze a média jövőjéről. Kerekasztal-beszélgetést is szerveztünk, ahová etikus hackereket hívtunk meg. 

2022. szeptember 28. 15:21

Rövid képzési programokat is kínál hallgatóinak a Széchenyi István Egyetem

Egyedülálló lehetőségként már rövid, akár egyhetes külföldi utazással járó kurzusokat is kínál hallgatói számára a győri Széchenyi István Egyetem, amelyeken a pályázók rugalmasan és könnyen bővíthetik szakmai tapasztalataikat, nemzetközi kapcsolataikat, idegennyelv-tudásukat. Érdemes jelentkezni – ajánlják az újdonságot azok a széchenyisek, akik már részt vettek valamelyik programon. 

2022. augusztus 28. 14:36

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2022 díjazottjai!

2023. január 27. 09:47

Látássérülteknek fejlesztett eszköz nyerte az LG versenyének fődíját

2023. január 26. 14:02

Közeleg a 31. Magyar Innovációs Nagydíj felhívás beadási határideje

2023. január 16. 18:51

A Bullitt műholdas szolgáltatása lefedettlenség esetén is biztosítja az üzenetküldést

2023. január 9. 15:46