Külön Blu-ray optikai meghajtók júliustól

Milkovits Gábor, 2006. április 23. 09:48
A Matsushita (Panasonic) július 10-én, az I-O Data pedig már július 1-jén piacra dobja Japánban az első PC-khez való kéklézeres Blu-ray DVD-író optikai meghajtókat.
A meghajtók kétszeres sebességgel írnak Blu-ray BD-R/RE lemezeket, emellett pedig az egyrétegű 25, és a kétrétegű 50 GB-os verziót is kezelni tudják. Az eszközök a kéklézeres médium mellett, néhány korábbi prototípussal ellentétben, a hagyományos digitális optikai formátumokkal, azaz a DVD-vel és a CD-vel is kompatibilisek. A Panasonic LF-MB121JD meghajtói kétféle, laptopokba való vékony, és normál méretben kerülnek forgalomba. Az I-O Data eszközeinek érdekessége, hogy valójában a Panasonic SW-5582-es hardverét használják: a BRD-AM2B/U csupán szoftverrel egészíti ki az elektronikai óriás termékét, míg a BRD-UM2 egy köré épített külső meghajtó, amely USB-vel kapcsolódik a PC-re. A nemzetközi forgalmazással kapcsolatban egyelőre nem történt bejelentés.

A fenti dátumok külön a meghajtók forgalmazására vonatkoznak, míg a velük felszerelt számítógépek megjelenése korábbra is várható, mivel a Matsushita már áprilisban szállítani akar a gyártóknak. A Fujitsu már konkrétan bejelentette, hogy júniusban dobja piacra a szigetországban első Blu-ray laptopját. Az asztali Blu-ray lejátszók megjelenése szeptemberre várható.

Hardver ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Nagy teljesítményű memória munkaállomásokhoz és felső kategóriás asztali számítógépekhez

A memóriatermékek és technológiai megoldások terén globális piacvezető Kingston Technology Company, Inc. nagy teljesítményű memóriatermékeket gyártó részlege, a Kingston FURY a Kingston FURY Renegade Pro DDR5 RDIMM memóriával bővítette DDR5 memóriacsaládját. Az új, túlhúzható szerverosztályú memóriamodult a következő generációs munkaállomások és felső kategóriás asztali gépek számítástechnikai igényeinek kielégítésére tervezték.

2023. március 20. 21:23

Már a hazai gamerek is lecsaphatnak az LG 240 Hz-es képfrissítésre képes OLED monitorjaira

Már Magyarországon is elérhetőek az LG legújabb top kategóriás gaming OLED monitorjai. A 45 colos képátlójú 45GR95QE-B és a 27 colos 27GR95QE-B UltraGear OLED kijelzők az élénk színek és a mélyfekete árnyalatok megjelenítése mellett maximálisan gördülékeny játékmenetet garantálnak: másodpercenként akár 240 képkocka megjelenítésére képesek, mindezt ultraalacsony válaszidő mellett. A 45 colos modell hajlított képernyője extra nagy görbületű, így a teljes képernyőfelületen tisztán, torzulás nélkül láthatóvá válik minden részlet, ezzel kielégítve a haladó és profi játékosok minden igényét.

2023. március 20. 17:10

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08

DEUTSCHE TELEKOM innovációk az idei Mobil Világkiállításon

2023. február 28. 12:48

Megszervezik Magyarország első leginnovatívabb fejlesztői versenyét

2023. február 19. 13:20