Kiépült az e-közigazgatás Egerben

MTI Sajtóadatbank, 2006. június 8. 09:24
Befejeződött az elektronikus közigazgatás kiépítése az egri polgármesteri hivatalban, ahol a város lakói számítógépen keresztül intézhetik ügyeiket - jelentette be szerdai sajtótájékoztatóján Eger polgármestere.
Nagy Imre elmondta, hogy a város 2004-ben nyújtott be pályázatot és nyert európai uniós forrásból 540 millió forintot az elektronikus közigazgatás kiépítéséhez. A beruházás teljes költsége 617 millió forint volt.

A kiépült e-közigazgatás eredményeképpen a városban élők gyorsabban, kényelmesebben intézhetik hivatali ügyeiket, a rendszer segítségével nyomon követhetik hol tartanak az ügyintézésben. A hivatal dolgozói szintén a rendszer segítségével többet foglalkozhatnak egy-egy üggyel, illetve letisztultabb lett az ügyintézés. A működés takarékosabbá vált - részletezte az új rendszer előnyeit a polgármester.

Az elektronikus rendszer kiépítése befejeződött, új számítógépeket, szoftvereket, számítógépes központot telepítettek, megújult a város internetes portálja, a www.eger.hu, amelyen keresztül elérhető a hivatal ügyintézési portálja, illetve részletes információt kaphatnak annak használatáról, a regisztrálás módjáról.

A rendszer otthoni számítógépekről is elérhető, de aki nem rendelkezik saját géppel, az Eszterházy Károly Főiskola városi információs központjából, illetve az e-Magyarország pontokról is csatlakozhat. A tervek szerint a város több pontján ingyenesen használható számítógépeket állítanak fel a közeljövőben - mondta Nagy Imre.

Magyarországon Egerben az elsők között valósult meg az e-közigazgatás. A rendszer kiépítése során a piacon található legmodernebb és legjobban használható megoldásokat használták - hangsúlyozta Czibók Zoltán, a beruházást végző HP Magyararoszág üzletág-igazgatója.

E-közig ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Véget ért a XII. Nemzetközi Média- és Internetkonferencia

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (NGYSZ) szeptember 26-án és 27-én 12. alkalommal rendezte meg „A média és az internet hatása a gyermekekre és fiatalokra” című konferenciáját, a Magyar Tudományos Akadémián. A két nap alatt 32 szakember tartott előadást aktuális témákról, egyebek mellett az álhírekről, a social media platformokról, az illegális tartalmakról, a deepfake-jelenségről és persze a média jövőjéről. Kerekasztal-beszélgetést is szerveztünk, ahová etikus hackereket hívtunk meg. 

2022. szeptember 28. 15:21

Rövid képzési programokat is kínál hallgatóinak a Széchenyi István Egyetem

Egyedülálló lehetőségként már rövid, akár egyhetes külföldi utazással járó kurzusokat is kínál hallgatói számára a győri Széchenyi István Egyetem, amelyeken a pályázók rugalmasan és könnyen bővíthetik szakmai tapasztalataikat, nemzetközi kapcsolataikat, idegennyelv-tudásukat. Érdemes jelentkezni – ajánlják az újdonságot azok a széchenyisek, akik már részt vettek valamelyik programon. 

2022. augusztus 28. 14:36

Alapítsd meg a cégedet akár otthonról

A cégek jogi ügyeit ma már online is intézhetjük, hiszen akár otthonról, akár az irodából lehetőségünk van megbízható jogi szolgáltatást igénybe venni a gyorsaság és rugalmasság érdekében, teljesen kötetlenül.

2022. március 22. 16:19

Minden újonnan nyíló ALDI parkolójában lesz e-töltő

Az ALDI és az E.ON Hungária Csoport 2018 óta működik együtt a magyarországi e-autózás infrastruktúrájának fejlesztésén, 2020 novemberében adták át a 100. telepített e-töltőt. Jelenleg összesen 89 áruház parkolójában 136 töltőponttal várják az e-autósokat országszerte. Az újonnan nyíló áruházaknál a megállapodás szerint – az igényektől függően – egy vagy két töltő telepítésére kerül sor, amelyek egy töltő esetében 2*22 kW-os, két töltő esetében pedig egyenként 2*11 kW-os névleges teljesítménnyel rendelkeznek. 

2022. február 22. 17:03

Az ipar átalakulásáról szól az új ABB-tanulmány

Az ABB közzétette a nemzetközi üzleti és technológiai vezetők körében, az ipari átalakulásról készített, a digitalizáció és a fenntarthatóság kapcsolódási pontjait vizsgáló új, globális tanulmány* eredményeit. 

2022. február 21. 11:19

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Jól szerepeltek a magyar diákok a juniorok informatikai diákolimpiáján

2022. szeptember 26. 18:20

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2022. szeptember 21. 13:46

Hatalmas siker a tudományos Európa Bajnokságon

2022. szeptember 19. 18:00

’Az Év Honlapja’ pályázat 21. alkalommal keresi a legjobb honlapokat, applikációkat és digitális megoldásokat

2022. szeptember 7. 11:38