A Microsofttal együttműködve fejleszt e-mail-archiváló megoldásokat az IBM

Milkovits Gábor, 2006. október 22. 09:07
Az IBM a Microsofttal együttműködésben fejleszt és forgalmaz e-mail-archiválásra szolgáló termékeket, amelyek egyre keresettebbek a vállalati piacon.
A kooperáció részeként a két vállalat a Windows Server operációs rendszerrel egy csomagban is forgalmazza majd az archiváló szolgáltatást. Fontos szempont, hogy az IBM alkalmazása szervesen együttműködik majd a Windows platformmal, így az archiválási feladatokhoz nem lesz szükség egy teljesen eltérő szoftverkörnyezet kezelésére. Az IBM eddig a Lotus Notes platformmal integrálta e-mail archiváló termékeit, más tervezett rendszerekről és szoftverekről azonban egyelőre nincs információ.

Az új IBM Windows-barát e-mail-archiváló megoldás egy lépcsőzetes, merevlemezes és szalagos alkalmazásokat integráló rendszer lesz, amely a cég CommonStore nevű, meglévő email-archiváló platformján, System Storage Archive Manager szoftverén, illetve System Storage merevlemezes adattároló rendszerén alapul. A piac biztosítottnak látszik, mivel az IDC adatai szerint a vállalati e-mailek mennyisége az utóbbi 5 évben megnégyszereződött, az archiváló termékek forgalma pedig 2010-re elérheti az 1 milliárd dollárt. Az IBM megoldását is tartalmazó Windows Server vállalati szoftver- és szolgáltatáscsomag 2007 első negyedévében kerül forgalomba, 53 ezer dolláros induló áron.

Szoftver ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Újabb termékek a Dell Technologies kínálatában

A Dell Technologies új peremhálózati megoldásokat jelentett be, melyek segítenek a vállalatoknak feldolgozni és értékes információvá alakítani a legváltozatosabb helyekről származó, több milliárd eszközben rejlő adathalmazt. A bővített portfólió olyan innovációkat tartalmaz mint a kompakt edge szerver, egy kisméretű moduláris adatközpont, továbbfejlesztett telemetriafelügyelet és egy streamelemző platform.

2020. február 24. 09:24

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Lezárult a 28. Magyar Innovációs Nagydíj pályázat nevezése

2020. február 24. 11:45

Megjelent az NMHH 2020-as felügyeleti terve

2020. február 18. 10:35

Informatikai szakembereket keres az SAP Labs Hungary

2020. február 14. 10:33

20 éves Magyarország egyik legrégebbi email rendszere

2020. február 7. 09:03
online sportfogadás