Digitális őrszem fedezi fel a hívatlan látogatót

Kovács Attila, 2006. november 28. 09:03
A Siemensnél kifejlesztettek egy video-felügyelő rendszert, amely videokamerák felvételeit valós időben digitalizálja, és azokat speciális algoritmusok segítségével végigböngészi. Ha valami feltűnőt észlel, pl. a megfigyelt területre behatoló személyt, a Siemens épületautomatizálási (SBT) ágazatának Sistore CX EDS nevű rendszere riasztást ad, és más kamerák segítségével követi az alakot.
Az automatikus megoldás tehermentesíti az őrszemélyzetet, akiknek egyszerre több vagy sok monitort kell egyidejűleg figyelniük. Tanulmányok szerint a képözön hamar kifárasztja őket. Akár csak két kamera használata esetén is az automatikus képváltás mellett a megfigyelő 12 perces figyelés után már a képen látható történések alig több mint felét észleli, és 22 perc után ez alig 5%-ra csökken.

A Sistore CX EDS videoérzékelő „megtanulja” a kamera által látott normál (egy időszakaszban leggyakrabban látott) képet (állapotot), és felfigyel minden ettől eltérőre. Emellett beállítható paraméterek (attribútumok, mint pl. méret vagy sebesség) alapján különbséget tud tenni pl. egy ember, kutya vagy jármű között. Sőt, szabotázs ellen is tud védekezni: ha pl. valaki elfordítja a kamerát, felismeri, hogy megváltozott a háttérkép, így ugyancsak riasztást ad.

A Sistore rendszer rugalmasan kombinálható a felhasználó meglévő internetes infrastruktúrájával. Ilyen módon tetszőleges számú videojel kapcsolható és értékelhető ki. Mivel az internetet használja rendszer-platformként, a megfigyelők a videojeleket egyszerűen egy PC monitorján nézhetik, akár a Föld bármely pontjáról.

A Siemens egy teljes Sistore-rendszert installál Dohában, Katar fővárosában, ahol decemberben az Ázsiai Játékokat rendezik. Kereken 1300 kamera fog gondoskodni a játékok biztonságáról.
Kulcsszavak: security Siemens

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Okostelefonként és tabletként is használható a Mate Xs

A Huawei Technologies Fogyasztói Üzletága bemutatta a vállalat legújabb összehajtható okoskészülékét, a Mate Xs-t. A gyártó a legfejlettebb technológiákkal szerelte fel az egyszerre okostelefonként és tabletként is használható, 8”-es FullView kijelzővel érkező eszközt, amelynek hajlékonyságáért folyékony fémből készített zsanérok és több mint száz finom alkatrész felel. A Mate Xs a Huawei legújabb 5G-képes chipjére épül, ezáltal az egyik legerősebb és leggyorsabb 5G-okostelefon lesz a kategóriájában, míg fotózás élményét négy kamera és számos egyéb innováció támogatja.

2020. február 24. 19:30

Ultraszéles gaming képernyő az AOC-tól

A képernyő-specialista AOC piacra dobja a 88,98 cm (35 hüvelyk) képátlójú AOC AGON AG353UCG modellt, amely a követező generációs AGON 3 sorozat tagja és a széles körben elismert AG352UCG6 ultraszéles monitor továbbfejlesztett változata. 

2020. február 24. 15:01

Újabb termékek a Dell Technologies kínálatában

A Dell Technologies új peremhálózati megoldásokat jelentett be, melyek segítenek a vállalatoknak feldolgozni és értékes információvá alakítani a legváltozatosabb helyekről származó, több milliárd eszközben rejlő adathalmazt. A bővített portfólió olyan innovációkat tartalmaz mint a kompakt edge szerver, egy kisméretű moduláris adatközpont, továbbfejlesztett telemetriafelügyelet és egy streamelemző platform.

2020. február 24. 09:24

A Cisco megjósolta mi várható 2023-ra

A Cisco legújabb Annual Internet Report előrejelzése szerint 2023-ra a világ mobilkapcsolatainak több mint 10%-át teszik majd ki az 5G kapcsolatok, amelyek átlagos sebessége 575 Mbp/s lesz, vagyis 13-szor gyorsabb, mint egy átlagos mobil kapcsolat. Ez a teljesítmény lehetővé teszi a mesterséges intelligencia (AI), valamint a különböző IoT-alkalmazások elterjedését, beleértve többek között az önvezető autókat, az okosvárosokat és a hálózatba kapcsolt egészségügyi eszközöket. 

2020. február 23. 10:51

Rangos díjat kapott az Epson két nyomtatója

A Seiko Epson Corporation bejelentette, hogy a Surecolor SC-P7500 és a Surecolor SC-P9500 nagy formátumú nyomtatói nyertek az iF Design Award 2020 versenyen, amelyet a hannoveri iF International Forum Design GmbH rendez.

2020. február 22. 11:00

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Lezárult a 28. Magyar Innovációs Nagydíj pályázat nevezése

2020. február 24. 11:45

Megjelent az NMHH 2020-as felügyeleti terve

2020. február 18. 10:35

Informatikai szakembereket keres az SAP Labs Hungary

2020. február 14. 10:33

20 éves Magyarország egyik legrégebbi email rendszere

2020. február 7. 09:03
online sportfogadás