"Blu-ray kamkorder" a CES-en

Széles Csongor, 2007. január 12. 13:20
A Hitachi érdekes Blu-ray kamkorder tanulmányt mutatott be a CES rendezvényén.
A jelek szerint ezek a kamkorderek Blu-ray lemezre, valamint SD kártyára, vagy esetleg merevlemezre mentik majd a videóanyagot. Azért fogalmazunk ilyen pontatlanul, mert az képeken látható modellek egyelőre tervek csupán, és hogy mi válik valóra, azt a jövő dönti el. Ezt leszámítva technológiai és design szempontól is figyelemre méltó a törekvés.

A Samsung szintén a CES keretében mutatta be legújabb HD kamkorderét, és úgy néz ki, hogy minél nagyobbak a HDTV-k, annál kisebbek maguk a HD videokamerák...

Az új Samsung SC-HMX10 HD Micro Camcorderre ez fokozottan igaz, ugyanis kompakt méreteit elsősorban annak köszönheti, hogy végleg leszámol a filmszalaggal: a kamera SDHC memóriára menti a HD minőségű videót. A hartalmas 2,7 inches érintőképernyőnek köszönhetően nagyon sok gombot is megspórolhatot a gyártó, így a végeredmény magáért beszél: nagyon kecses, kompakt kamkordert állított össze a Samsung. Az ára kb. 850 USD, de van idő spórolni, ugyanis a képen látható modell leghamarabb 2007 szeptemberében kerülhet a boltokba.
Kulcsszavak: CES Samsung Hitachi kamkorder

Digicam ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Sony bővíti full-frame objektívjeinek kínálatát

A Sony bejelentette, hogy a G Lens széria legújabb darabjával, az FE 20mm F1.8 G-vel (SEL20F18G) tovább bővül széleskörű full-frame E-bajonett kínálata. A tökéletes G Lens felbontást és bokeh hatást biztosító FE 20mm F1.8 G egy kisméretű, pehelysúlyú és ultraszéles látószögű prímobjektív, amely az E-bajonett kínálatból a legszélesebb látószöggel rendelkezik, így még több mozgástered ad a Sony full-frame objektívek felhasználóinak, hogy lenyűgöző tájképeket és kiemelkedő videókat készítsenek. 

2020. február 27. 09:20

Továbbfejlesztett funkcionalitás a Nikon Z sorozatú fényképezőgépein

A Nikon bejelenti a 3.00-s firmware-verzió kiadását a Nikon Z 7 és a Nikon Z 6 teljes képes tükör nélküli fényképezőgépekhez, és az 1.10-es verziót a Z 50 DX formátumú tükör nélküli fényképezőgéphez. Ezek a firmware-frissítések számos fejlesztést kínálnak a meglévő funkciókhoz, így a fényképezőgépek tükör nélküli sorozata még sokoldalúbbá válik.

2020. február 19. 10:39

Nikon D6 – Erő, gyorsaság, megbízhatóság

A Nikon bemutatta új DSLR zászlóshajóját: a D6-ot. A nehéz témákat érintő hírektől a nemzetközi sportig: ez a teljes képméretű fényképezőgép azon szakemberek igényeire ad választ, akik semmit nem bíznak a véletlenre.

2020. február 13. 14:56

Kihirdették a 2020-as Sony World Photography Awards döntőseit

A World Photography Organisation büszkén jelenti be a 2020-as Sony World Photography Awards döntős fotósait a Professzionális kategóriában. Emellett a 2019-es Sony Professional Grant támogatás nyerteseinek új projektjeiről is lerántották a leplet. A Professzionális kategória szűkített listáján szereplő versenyzők és a támogatásban részesültek munkái is láthatók lesznek áprilisban a Sony World Photography Awards rendezvényén.

2020. február 11. 18:52

Fotózás Művészetéhez Kiemelkedően Hozzájárulók díja 2020

A World Photography Organisation bejelentette, hogy a 2020-as Sony World Photography Awards díjátadó Fotózás Művészetéhez Kiemelkedően Hozzájárulók díját a nyomdászként és kiadóként ismert Gerard Steidl kapja. A díjátadó története során először fordul elő, hogy a kategória győztese nem egy hivatásos fotóművész. Steidl az április 16-i londoni ünnepségen veheti át elismerését, melyet a fotósokkal közös munkái és nagy hatású fotókönyvei kapcsán érdemelt ki.

2020. január 22. 14:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan legyenek a gyerekek és a tanárok biztonságban a digitális oktatás ideje alatt is?

2020. március 25. 10:43

Hasznos tippek, hogy előnyünkre fordítsuk a bezártságot!

2020. március 24. 16:55

Koronavírusos átverést azonosított az ESET

2020. március 18. 09:11

Javaslatcsomag szülőknek és pedagógusoknak a HiperSuli digitális tanáraitól

2020. március 15. 11:53
online sportfogadás