Nagyobb nyomatok az új A3-as Epson fotónyomtatóval

forrás Prim Online, 2007. január 15. 14:08
Az Epson egy új, A3+ méretű, hatszínű nyomatot előállító fotónyomtatóval jelent meg, amelyben a Claria fotótinták gondoskodnak a tartós, szegély nélküli, elsőrendű nyomatok minőségéről.
A Stylus Photo 1400 a méltán híres Epson Stylus Photo 1290 utóda, ám még tartósabb fényképeket, kiváló képminőséget és gyorsabb nyomtatást ígér. A CD-k és DVD-k felületére történő közvetlen nyomtatás segít a testreszabott archiválásban és a lemezek tartalmának egyszerű azonosításában. A Stylus Photo 1400-al használható egy opcionális EpsonNet Wireless 802.11b/g és 10/100 Base Tx External Print Server is, így ideális A3+ méretű nyomtató kisvállalati és otthoni irodai környezetben, ahol professzionális dokumentumokat kell előállítani az ügyfelek számára. Tervezők és illusztrátorok is jó hasznát vehetik a kiváló minőségű és gyors nyomatoknak, amikor ellenőrzik vagy bemutatják terveiket és illusztrációikat.

A Stylus Photo 1400-ban az Epson speciális Micro Piezo nyomtatófej-technológiája működik, amely éles, szegély nélküli nyomatokat képes 10x15 cm-es mérettől egészen A3+ méretig nyomtatni. Szintén megtalálható benne az Epson Fejlett Változtatható Cseppméret Technológiája (Advanced Variable Sized Droplet Technology, AVSTD), amely rugalmasabban szabályozza a tintacseppek méretét és pontosabban képes pozícionálni a cseppecskéket. A hatszínű nyomtatással együtt az eredmény még nagyobb részletgazdagság, a világos és lágy tónusú területeken.

A Stylus Photo 1400 illesztőprogramjának része az Adobe RGB – vagyis egy szélesebb színtartomány – támogatása. A további színkimeneti módok között megtalálható az „Epson Vivid’ (élénk), amely ideális prezentációkhoz és grafikonokhoz, valamint az „Epson Standard” az sRGB képek hű reprodukálásához.  Mindezeken felül az Epson Stylus Photo 1400 lehetővé teszi speciális színkezelés használatát is az Epson-nyomathordozókhoz beállított gyári ICC profilokkal. 

Az Epson PhotoEnhance automatikusan felderíti és optimalizálja a képeket a tárgy típusától – például portrék, tájképek vagy horizontok – függően. Képes továbbá felismerni és javítani a bőrárnyalatokon, a színeken és a megvilágításon. A végeredmény: optimális képminőség a fényképek feldolgozásában szerzett gyakorlattól függetlenül.

Az Epson Claria fotótintáról

A „Claria” név a „tisztaság” (clarity) szóból származik, és kifejezetten azért kapták ezt a nevet a fotó-tinták, hogy ezzel is jelezzék a termék kiváló felbontását és a kiemelkedő tartósságot. Az Epson Glossy fotópapírral együtt az Epson Claria fotótinta kiemelkedő minőségű fényes nyomatokat eredményez, a lehető legnagyobb tartósság mellett. A hatszínű tintakészletben ciánkék, rózsaszín, sárga, fekete, világos cián és világos rózsaszín tinták találhatók. 200 évnyi tartósságot és archiválhatóságot kínál albumban tárolva, így a családi fotók megőrizhetők és megoszthatók a jövendő generációkkal is.

Az Epson Claria fotótintában a színezőanyag molekuláinak struktúrája stabilabb és erősebb, így jobban ellenáll a fény és az atmoszféra instabil gázai fakító hatásának. Az eredmény: az Epson fotónyomatai megőrzik szépségüket még mostoha környezeti körülmények között is.

Az Epson Stylus Photo 1400 legfontosabb jellemzői:

ˇ    Kiváló minőségű fotók akár A3+ méretig a Claria fotótintákkal
ˇ    Hatékony nyomtatás, külön tintapatronok – csak a használt színeket kell cserélni
ˇ    A fotók albumban akár 200 évig is megőrzik minőségüket1
ˇ    Fényes, élénk színű fotók az Epson PhotoEnhance technológiájával
ˇ    Egy 20x25 cm-es fotó 111 másodperc alatt készül el
ˇ    Élénk, életszerű képek 5760x1440 dpi felbontással
ˇ    Közvetlen nyomtatás PictBridge-kompatibilis digitális fényképezőgépekről
ˇ    Fényképek szerkesztése és nyomtatása az Epson Easy PhotoPrint szoftverrel
ˇ    Közvetlen nyomtatás a megfelelő CD-kre és DVD-kre
ˇ    Nyomtatás, szerkesztés, pirosszem-eltávolítás, vidám keretek és fényképek csonkolása az Epson Creativity Suite programmal
ˇ    A Stylus Photo R1400 2007 februárjától kapható – a javasolt kiskereskedelmi ár 104.990 forint
Kulcsszavak: fotó printer Epson

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az AOC bemutatja az elegáns otthoni és irodai monitorok új korszakát

A kijelzőspecialista AOC izgatottan jelenti be legújabb B3 sorozatának bevezetését, amely a modern otthoni és irodai környezetekhez tervezett belépőszintű B2C monitorok újragondolt változata. Az új B3 termékcsalád két 23,8 hüvelykes (60 cm) (AOC 24B3CF2 és 24B3CA2) és két 27 hüvelykes (68 cm) (AOC 27B3CF2 és 27B3CA2) modellel indul, amelyek IPS panellel és Full HD felbontással rendelkeznek. A 100 Hz képfrissítési sebességgel, USB-C csatlakoztathatósággal és 65 W tápellátással ez a négy monitor frissített dizájnnal és továbbfejlesztett teljesítménnyel egyesíti magában a modern otthonok és vállalkozások változó igényeit.

2024. február 21. 13:02

A kiberbűnözők célpontjainak közel 43 százalékát kkv-k teszik ki

A Statista adatai szerint a vállalkozások több mint 72 százalékát érte zsarolóvírus-támadás 2023-ban, ami messze a legmagasabb szám az elmúlt 5 évben. Azonban az Eurostat statisztikái alapján míg a hazai nagyvállalatok kiemelt figyelmet fordítanak az IT-biztonságra, addig a kkv-szektorról már nem mondható el ugyanez, mivel az erre költött összegek alapján az utolsó harmadban szerepel az európai országok rangsorában.* 

2024. február 20. 12:59

Informatikai alapú megoldások fejlesztése az ELTE-n

Második évét zárta a Biztonságkritikus nemzeti szolgáltatások és ipari infrastruktúrák védelme kiberbiztonsági, technológiai és szabályozási eszközökkel című Tématerületi Kiválósági projekt az ELTE-n.

2024. február 18. 15:17

Ismerd meg az ASUSTOR új WORM technológiáját!

Az ASUSTOR bemutatta a WORM technológiát, amellyel az adatbiztonság iránti védelmét hivatott erősíteni. Az új adatvédelmi funkció az ADM 4.2.6-ban került bevezetésre.

2024. február 18. 13:42

A neten adnál el valamit? Így akarnak átverni a csalók!

Az utóbbi egy-két évben rendkívüli mértékben megnőtt az online csalások volumene Magyarországon az MNB adatai szerint. Különösen elterjedtek azok a csalástípusok, amelyek a Facebook Marketplace-en és más felületeken használt cikket hirdető eladókat veszik célba. Sok csaló logisztikai szolgáltatók vagy bankok online felületeinek hamisított változatával csal ki pénzt az áldozatokból. A magyar csomagküldő piacon meghatározó Packeta szakemberei összeszedtek néhány tippet, hogy a felhasználók könnyen felismerjék az adathalász kísérleteket.

2024. február 18. 12:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

2024. február 8. 09:30

Számos díjjal jutalmazták az LG innovációit a 2024-es CES-en

2024. január 29. 16:07

Felvásárolta a Siemens a Helioxot

2024. január 17. 19:40