Nagyobb nyomatok az új A3-as Epson fotónyomtatóval

forrás Prim Online, 2007. január 15. 14:08
Az Epson egy új, A3+ méretű, hatszínű nyomatot előállító fotónyomtatóval jelent meg, amelyben a Claria fotótinták gondoskodnak a tartós, szegély nélküli, elsőrendű nyomatok minőségéről.
A Stylus Photo 1400 a méltán híres Epson Stylus Photo 1290 utóda, ám még tartósabb fényképeket, kiváló képminőséget és gyorsabb nyomtatást ígér. A CD-k és DVD-k felületére történő közvetlen nyomtatás segít a testreszabott archiválásban és a lemezek tartalmának egyszerű azonosításában. A Stylus Photo 1400-al használható egy opcionális EpsonNet Wireless 802.11b/g és 10/100 Base Tx External Print Server is, így ideális A3+ méretű nyomtató kisvállalati és otthoni irodai környezetben, ahol professzionális dokumentumokat kell előállítani az ügyfelek számára. Tervezők és illusztrátorok is jó hasznát vehetik a kiváló minőségű és gyors nyomatoknak, amikor ellenőrzik vagy bemutatják terveiket és illusztrációikat.

A Stylus Photo 1400-ban az Epson speciális Micro Piezo nyomtatófej-technológiája működik, amely éles, szegély nélküli nyomatokat képes 10x15 cm-es mérettől egészen A3+ méretig nyomtatni. Szintén megtalálható benne az Epson Fejlett Változtatható Cseppméret Technológiája (Advanced Variable Sized Droplet Technology, AVSTD), amely rugalmasabban szabályozza a tintacseppek méretét és pontosabban képes pozícionálni a cseppecskéket. A hatszínű nyomtatással együtt az eredmény még nagyobb részletgazdagság, a világos és lágy tónusú területeken.

A Stylus Photo 1400 illesztőprogramjának része az Adobe RGB – vagyis egy szélesebb színtartomány – támogatása. A további színkimeneti módok között megtalálható az „Epson Vivid’ (élénk), amely ideális prezentációkhoz és grafikonokhoz, valamint az „Epson Standard” az sRGB képek hű reprodukálásához.  Mindezeken felül az Epson Stylus Photo 1400 lehetővé teszi speciális színkezelés használatát is az Epson-nyomathordozókhoz beállított gyári ICC profilokkal. 

Az Epson PhotoEnhance automatikusan felderíti és optimalizálja a képeket a tárgy típusától – például portrék, tájképek vagy horizontok – függően. Képes továbbá felismerni és javítani a bőrárnyalatokon, a színeken és a megvilágításon. A végeredmény: optimális képminőség a fényképek feldolgozásában szerzett gyakorlattól függetlenül.

Az Epson Claria fotótintáról

A „Claria” név a „tisztaság” (clarity) szóból származik, és kifejezetten azért kapták ezt a nevet a fotó-tinták, hogy ezzel is jelezzék a termék kiváló felbontását és a kiemelkedő tartósságot. Az Epson Glossy fotópapírral együtt az Epson Claria fotótinta kiemelkedő minőségű fényes nyomatokat eredményez, a lehető legnagyobb tartósság mellett. A hatszínű tintakészletben ciánkék, rózsaszín, sárga, fekete, világos cián és világos rózsaszín tinták találhatók. 200 évnyi tartósságot és archiválhatóságot kínál albumban tárolva, így a családi fotók megőrizhetők és megoszthatók a jövendő generációkkal is.

Az Epson Claria fotótintában a színezőanyag molekuláinak struktúrája stabilabb és erősebb, így jobban ellenáll a fény és az atmoszféra instabil gázai fakító hatásának. Az eredmény: az Epson fotónyomatai megőrzik szépségüket még mostoha környezeti körülmények között is.

Az Epson Stylus Photo 1400 legfontosabb jellemzői:

ˇ    Kiváló minőségű fotók akár A3+ méretig a Claria fotótintákkal
ˇ    Hatékony nyomtatás, külön tintapatronok – csak a használt színeket kell cserélni
ˇ    A fotók albumban akár 200 évig is megőrzik minőségüket1
ˇ    Fényes, élénk színű fotók az Epson PhotoEnhance technológiájával
ˇ    Egy 20x25 cm-es fotó 111 másodperc alatt készül el
ˇ    Élénk, életszerű képek 5760x1440 dpi felbontással
ˇ    Közvetlen nyomtatás PictBridge-kompatibilis digitális fényképezőgépekről
ˇ    Fényképek szerkesztése és nyomtatása az Epson Easy PhotoPrint szoftverrel
ˇ    Közvetlen nyomtatás a megfelelő CD-kre és DVD-kre
ˇ    Nyomtatás, szerkesztés, pirosszem-eltávolítás, vidám keretek és fényképek csonkolása az Epson Creativity Suite programmal
ˇ    A Stylus Photo R1400 2007 februárjától kapható – a javasolt kiskereskedelmi ár 104.990 forint
Kulcsszavak: fotó printer Epson

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

NIS2 és DORA: a kiberbiztonsági felzárkóztatás motorjai vagy újabb felesleges terhek?

Egyre inkább foglalkoztatja a vállalatokat az Európai Unióban, hogy hogyan fogja érinteni őket a NIS2, a felülvizsgált kibervédelmi irányelv, amely a 2016-os hálózat és információbiztonsági irányelv helyébe lép (NIS), illetve a Digital Operational Resilience Act (DORA), a pénzügyi szektor védelmének erősítését célzó rendelet. A NIS2 esetében a részletek még pontosításra várnak és a tagországok csak később ültetik át a nemzeti jogba az irányelveket, de az biztos, hogy az EU-n belül tevékenykedő cégeknek komoly munkát kell fektetniük abba, hogy eleget tegyenek a jogszabályoknak. Ha észszerűen implementálják az előírásokat a helyi jogrendbe, az jelentős előrelépést hozhat a hazai vállalatok kibervédelmi fejlettségében, ám ehhez kulcsfontosságú, hogy már most elkezdjék a felkészülést. A BlueVoyant szakértői áttekintették, hogy várakozásaik szerint mit jelentenek majd a gyakorlatban a jogszabályok.

2023. május 31. 17:00

A QNAP elvitte legújabb termékeit az idei COMPUTEX kiállításra

A QNAP Systems, Inc. (QNAP), a számítási-, hálózatépítési- és tárolási megoldások vezető innovátora is részt vesz a COMPUTEX TAIPEI 2023 kiállításon (Nangang Exhibition Center, 1. csarnok, standazonosító: J0409a).

2023. május 30. 16:55

Éles részletek és tiszta, gyors tempójú mozgás az AGON by AOC új gaming monitorával

Az AGON by AOC – a világ vezető gamer monitor* és IT-kiegészítő márkája büszkén mutatja be a kompakt Q24G2A/BK modellt az AOC GAMING termékpalettájáról. Ez a gaming monitor egy 23,8″-es (60,4 cm) IPS panellel rendelkezik, amely figyelemre méltó QHD felbontást (2560x1440) biztosít 165 Hz frissítési rátával és 1 ms MPRT válaszidővel. Az 1000:1 kontrasztarányt és 108,7% -os sRGB színskála-lefedettséget kínáló AOC GAMING Q24G2A/BK lenyűgöző látványt és reszponzív teljesítményt nyújt helytakarékos formában.

2023. május 28. 13:32

Ötéves digitális átalakítási program elindításáról állapodott meg a Diageo az SAP-val és az IBM-mel

Informatikai környezetének teljes korszerűsítésére indított programot a világhírű italmárkák gyártásáról és forgalmazásáról ismert Diageo. A többek közt a Guinness, a Smirnoff és a Johnnie Walker márkákat birtokló Diageo a folyamatainak újratervezését és fejlesztését célozza meg, mind a 180 országra kiterjedően, ahol a vállalat működik. A vállalat eddigi legnagyobb és legátfogóbb stratégiai projektjének kivitelezésére az SAP és az IBM fogtak össze.

2023. május 27. 13:21

Megoldás a nagyméretű, elosztott hálózatokat üzemeltető cégek számára

A biztonságos és felhőalapú hálózati megoldások szállítója, a Zyxel Networks bemutatta új XGS2220 Layer 3 Access Switch sorozatát, amely segít a kis- és középvállalkozásoknak lépést tartani a hálózatukkal szemben támasztott növekvő igényekkel és elvárásokkal.

2023. május 25. 20:35

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan lopják el adatainkat a hackerek és mire figyeljünk jelszókezelő vásárlásakor?

2023. május 31. 15:40

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39